ECLIPSA DE SOARE IN CAPRICORN -6 IANUARIE 2019, ORA 03:28, ORA ROMANIEI –”VIATA FIECARUIA, UN PROIECT SPIRITUAL”

”Oricine se va inalta va fi smerit; si oricine se va smeri va fi inaltat.Matei 23:12

Toate eclipsele vorbesc despre schimbari dar schimbari in acord cu destinul fiecaruia. In timpul Eclipsei de Soare, Luna este intre Pamant si Soare, oprind temporar lumina. Acuma, divinitatea stinge temporar lumina pentru pamanteni dar aprinde lumina in sufletele noastre aratandu-ne adesea intr-un mod destul de dur ce trebuie sa lasam, schimbam, initiem, in viata noastra. Aceasta “pana in curentul cosmic”  devine un instrument prin care universul ne trezeste, ne agita, ne smulge din tot ceea ce ne tine pe loc.

O Eclipsa de Soare ( inceputuri sortite) are loc in momentul de Luna Noua atunci cand Soarele si Luna ocupa acelasi grad zodiacal in apropierea unui Nod Lunar. Sunt energii noi de o intensitate mult mai mare asociate cu noi inceputuri. Uneori aceste inceputuri pot fi radicale, apare o directie noua, o experienta inscrisa cu litere sortite in cartea vietii fiecaruia.

Eclipsa partiala de Soare din 6 ianuarie 2019 are are loc cu Soarele si Luna pe  gradul 15:25 Capricorn in apropierea Nodului Sud Lunar in Capricorn gradul 26:43. O Eclipsa de Soare asociata cu Nodul Sud lunar (pedeapsa in viata sau daruri, bonusuri din trecut, repetitii, obisnuinta) poate aduce un fel de criza in domeniul de viata energizat in scopul de a elimina lucrurile, oamenii care nu ne mai sunt de folos pentru viitor, restabilind astfel un echilibru sanatos necesar evolutiei. Nodul Sud este locul in care indiferent de ce facem, are un ton ciudat al unei repetitii iar Eclipsa asociata cu Nodul Sud poate corespunde cu o separare de cineva, de sabloane vechi emotionale care nu fac decat sa devitalizeze, sa adanceasca lipsa de incredere, insecuritatea. Nodul Sud implica modul in care ne exprimam, cum dam si cum luam, ce gasim placut si sigur, obisnuinta( popular se spune ca obisnuinta este mai rea decat dragostea). Suntem confortabili pe Nodul Sud, suntem duri, profesionisti, controlam bine lucrurile. Iar Nodul Sud in Capricorn ( ceea ce preferam sa facem)vorbeste despre cariera, duritate si receala in construirea unei cariere, lipsa emotiilor, dezumanizare, puterea fara emotii, imperii, administratie, tendinta accentuata de a controla tot( chiar place asta), rigiditate, o teama imensa ca trebuie sa depindem de altii, o teama de a fi vulnerabili, de a ne arata emotiile.

Iar aceasta Eclipsa de Soare in Capricorn, intr-un semn cardinal de pamant, aduce preocupari legate de trecut si viitor, camin, traditie, cariera, parinti, statut social, ambitii profesionale, functii inalte, constructii durabile prin munca, efort indelung, rabdare, atentie, initiere si ucenicie. Scopul cel mai inal al Capricornului este de a crea “Cerul pe Pamant” si nu intampltor, acest semn este semnul nasterii lui Isus Cristos. Se pare ca acest semn enigmatic este cel mai pamantesc dar si cel mai spiritual in acelasi timp.

Capricornul este asociat intr-un sens material cu ambitiile lumesti si in sens spiritual cu ucenicul, ascensiunea catre divinitatea din noi. Fie ca vorbim despre planul material, fie ca vorbim despre planul spiritual, aceasta slujba noua la inceput de an 2019 deschide o cale noua pentru recunoasterea limitelor noastre, pentru concentrarea pe ceea ce conteaza cu adevarat, pentru intelegerea “ unde suntem, cine suntem, si unde vrem sa mergem”,  pentru a urca pe munte, pentru evolutie. Se poate sa fim chemati sa renuntam la ceva, la cineva, iar asta aduce un nou capitol in viata noastra.

Punctul Eclipsei de Soare in Capricorn se afla intre Saturn in Capricorn si Pluto in Capricorn ceea ce poate accentua si mai mult platile karmice dar si sentimentul de a fi blocati. Atat Saturn cat si Pluto in Capricornul practic solicita o transformare facuta cu atentie, cu rabdare, prin pasi metodici.

Ce structuri sau sisteme din viata noastra trebuie sa fie reconstruite?

Nu trebuie uitat ca Pluto este domnul mortii si renasterii, el este dincolo de Soare si Luna dar in conjunctie stransa cu Nodul Sud in Capricorn ceea ce arata o transformarea inevitabila. Scopul acestei energii imense este sa iesim din visele nerealiste, din imaginatia neproductiva, din relatiile manipulatoare. Este important sa dam o atentie deosebita intuitiei, semnelor si simbolurilor, sunt un mod minunat de a naviga in aceste zile prin confuzia creata. Adesea pot aparea miracole, coincidente ce sfideaza legea firii dar sunt ca niste indicatori cu sens unic pe care trebuie sa-i respectam.

Aspectul armonios dintre Eclipsa, Saturn si Neptun in Pesti aduce o oportunitate de a transforma idealurile in ceva concret, practic si de durara. Deoarece Neptun este in esenta o forta spirituala, pentru a utiliza in mod eficient aceasta energie, trebuie sa credem in magia vietii, in rolul spiritualitatii, in acceptarea intuitiei ca o forta invizibila dar binefacatoare. Este o cale usoara de a obtine beneficii, putem primi un ajutor important prin ghizi spirituali, intuitie, familie, parinti.

Cu Eclipsa de Soare in casa II, multe din oportunitatile aduse de acest moment cosmic tin de bani si de utilizarea corecta a resurselor financiare, de utilizarea corecta a resurselor noastre interioare; energia noastra fizica, emotionala, mentala si spirituala. Pentru a realiza acest lucru se impune ca atitudinea noastra sa se schimbe astfel incat sa intelegem ca banii sunt tot energii divine, ca valorile nu sunt doar materiale ci si spirituale in concordanta cu ceea ce ne spune mantuitorul nostru Isus:”

“Nu va strangeti comori pe pamant, unde le mananca moliile si rugina si unde le sapa si le fura hotii; ci strangeti-va comori in cer, unde nu le mananca moliile si rugina si unde hotii nu le sapa, nici nu le fura. Pentru ca unde este comoara voastra, acolo va fi si inima voastra.” Matei 6:19,20,21.

Eclipsa de Soare in Capricorn are drept asistent de baza, asteroidul 1566 Icar in Capricorn ceea ce arata riscuri in legatura cu banii, cariera, proicte profesionale, sefi, afaceri. In mitologie, Icar a fost un tanar baiat  care nu a luat in seama sfatul tatalui sau. El a zburat prea aproape de Soare si a murit. Icarus a ignorat invataturile tatalui lui, el a uitat ca aripile lui au fost construite pentru un scop mai mare (eliberarea lui) si nu pentru placerile de moment, pentru desfatarea lui. Ignorarea oricarui sfat poate  marca inceputul unei perioade de masuri extreme, sentimente care nu tin cont de nimic, incercari de a scapa din situatii intolerabile, inechitabile, atingerea unor obiective care sunt considerate imposibile. Cum Icar este in Capricorn si in casa II, zborul periculos are legatura cu ignorarea unor sfaturi legate de cariera, familie, afaceri, pamant, bogatii, proiecte profesionale, parinti, autoritati, reputatie, vocatie, recunoastere sociala. Actiunile necugetate, nepasarea, incapacitatea de a accepta un sfat bun poate conduce la auto-distrugere, la o catastrofa, deci fiti atenti, nu incercati sa credeti ca voi controlati totul.

Una dintre lectiile oferite de aceasta Eclipsa in Capricorn este de acceptare a realitatii si a limitelor dar si de stabilire a obiectivelor realiste si concentrarea pe ceea ce este important pentru fiecare, avem sansa de a face schimbari importante in viata noastra. Toti suntem influentati de aceasta Eclipsa in Capricorn ce pare a fi o mare oportunitate pentru noi sa invatam sa vedem viata noastra ca un proiect spiritual.

Planul creatiei lui Dumnezeu se respecta pas cu pas, facem parte din acest plan iar aceasta Eclipsa de Soare vine cu corectii, re-asezari pe drumul care sa duca la implinire vointa cereasca si nu vointa omeneasca. Pentru unii influenta eclipsei poate fi subtila in timp ce pentru altii poate fi destul de intensa indicand noi inceputuri, schimbari radicale , stiri neasteptate, surprize de tot felul.

Semnul Capricorn guverneaza genunchii iar aceasta Eclipsa ne reaminteste ca avem datoria sa cultivam smerenia, umilinta, disciplina, doar asa ni se permite sa trecem prin usa initierii si sa intelegem misterele vietii.

“Dumnezeul meu, pana in acesta zi nu am fost nici intelept nici instruit, dar imi vad greselile si sunt pregatit sa ma indrept, Te rog, da-mi iertarea Ta. De acum inainte vreau sa fiu in armonie cu Tine. Trimite-mi lumina Ta ca sa nu calc poruncile Tale. Ingaduie-mi sa Te contemplez. Te voi asculta, voi implini vointa Ta.” “Omraam Mikhael Aivanhov

Sa fiti binecuvantati!

Adriana Tudosa

You may also like

11 Comments

 1. La multi ani, binecuvantati, Adria!

  Asteptam acest mesaj. Si in acelasi timp ma intrebam oare ce influente poate avea aceasta eclipsa ce are ascendentul in acelasi grad cu ascendentul unei nativitati, iar eclipsa formand conjunctie cu cuplul VENUS -MERCUR,sextil KIRON ( pesti) ?i, normal, ASC,careu LUNA, trigoane cu JUPITER ( taur) si cuplul PLUTO – URANUS ( fecioara).

  Unele aspecte fiind in grad PERFECT.

  Acum, dupa ideea de azi, as spune ca a adus o solutie de vindecare.

  Solutia fiind exercitiul fizic!

  Foarte posibil ca influentele sa fie mult mai profunde. Ramane de vazut.

  Multa sanatate!

 2. Astept din tot sufletul mesajele tale , la fiecare eveniment cosmic. Multumesc Adriana! Sa ai un An plin de binecuvantari ceresti, ca si tu esti pentru mine o binecuvantare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.