NODUL NORD IN SAGETATOR –NODUL SUD IN GEMENI –13 FEBRUARIE 2011 -14 SEPTEMBRIE 2012- O NOUA LECTIE DE VIATA

Nodurile lunare isi  schimba semnul aproximativ la 19 luni, evenimentele legate de Noduri par adesea a fi oarecum sortite , neputand fi evitate . Calatorind inapoi ( miscarea normala a Nodurilor lunare este in sens invers miscarii planetelor)  cu 1 grad si ceva pe luna , de cele mai multe ori suntem pusi in legatura cu problemele din trecut , suntem adesea fortati sa corectam directiile gresite.  Atunci cand conferinta astrala este condusa de aceasta axa a desitnului, putem spune ca vom avea prea putin control asupra evenimentelor , suntem atrasi in curentul desfasurarii acestora , fiind obligati sa-l urmam. Nodul Nord arata unde suntem , ce trebuie sa dezvoltam ,ne solicita curajul ,apetitul pentru nou si schimbare . Este socotit ca avand valoarea unui principiu al expansiunii ,masculin , activ si pozitiv , este asociat cu un influx pozitiv de energie si putere ,este un nod ascendent in analogie cu Jupiter . Nodul Sud este descendent , intruchipeaza principiul contractiei , este feminin , pasiv, negativ care absoarbe energie , este un nod inrudit cu Saturn aratand de multe ori un loc al pedepsei in viata , este un loc al pierzaniei daca ramanem blocati aici .
Actiunea Nodurilor Lunare nu ofera spectacol , nu ofera efecte inedite, ele puncteaza schimbarile majore din viata noastra , vorbim de actiuni lente , de durata .
Nodul Nord in Capricorn ne-a indemnat sa devenim maturi, responsabili , sa ne crestem increderea in propria persoana , sa devenim propriul nostru parinte fara a cere permisiunea de la altcineva pentru a face ceea ce simtim ca este bine pentru noi . In tranzit , schimbarea semnelor nodurilor lunare arata trasaturile esentiale pe care umanitatea trebuie se le respecte in deplasarea  de la Nodul Sud in Gemeni la Nodul Nord in Sagetator . In harta natala ,nodurile lunare descriu calea de crestere , evolutia , Nodul Nord aduce energie , beneficii , evolutie, blocarea pe Nodul Sud nu poate aduce  decat pierderi, pesimism, neliniste.

Cu Nodul Nord in Sagetator , un nod guvernat de Jupiter –Marele benefic , suntem chemati sa dezvoltam trasaturile  pozitive ale Sagetatorului , sa ne bazam pe intuitie , spontaneitate , incredere, speranta , credinta . Universul ne incurajeaza sa calatorim , sa cunoastem alte tari, alte culturi ,totul tine de imaginea mare a Universului iar noi trebuie sa contribuim la construirea acestei poze universale . Colegiul, studiile superioare ne pot ajuta in urmatoarea perioada sa ne puna in legatura cu mintea noastra mare , filosofia este iarasi un pas catre cunoastere ,viata are acuma un scop mai mare ,trebuie sa ne bazam pe intuitie , pe credinta , pe oamenii care vor veni in viata noastra cu scopul de a ne ajuta sa ne gasim pacea sufleteasca pe care o cautam .” Ma intreb ?” este un punct de pornire  pentru urmatoarea perioada, universul ne poate raspune prin imagini, intuitie , ghizi spirituali, totul este sa ne punem intrebari . Este o cale ce ofera recompense atunci cand vom munci la dezvoltarea personala , cand vom avea incredere in intelepciunea universului, cand vom lasa intuitia sa fie ghidul nostru. Daca ne vom lasa condusi de intuitie vom obseva ca “ toate cuvintele , faptele,actiunile  se vor alinia perfect “ in viata noastra fara sa mai fie nevoie de corectii , intuitia este cea care ofera securitate mintii . Nodul Nord in Sagetator face apel la onoare , adevar , lupta pentru pastrarea culturii, a istoriei , legilor si sistemelor atat cosmice cat si cele facuite de om , descopera principiile fundamentale ,le organizeaza si da sens informatiei transformand-o in intelepciune si calauzire . Trebuie sa incercam  sa ne folosim de abilitatile  de comunicare, dorinta de cunoastere , dorinta de a invata , de a descoperi lucruri noi , in schimb , trebuie sa incercam sa stam cat mai  departe de calitatile negative induse de un Nod Sud in Gemeni si anume: vorbarie goala, minciuna,  intriga, nestatornicia , acumulare de orice fel de cunostinte . Tot Gemenii guverneaza invatamantul primar , profesorii , comunicarea, corespondenta , functiile administrative , proceduri si documente , poetii, povestitorii , mintea practica ,toate lucrurile conduse de acest semn zodiacal nu vor fi prea binecuvantate in urmatoarea perioada .Nodul Nord in Sagetator reinvie entuziasmul, buna dispozitie ,optimismul ,  independenta , libertatea , generozitatea , urmeaza “ un zbor la inaltime “ pentru descoperirea adevarului fundamental al vietii . In general, aceasta perioada karmica va promova intuitia ,ghizii spirituali ,credinta in Dumnezeu , constiinta superioara , comunicarea necenzurata ,visele profetice , adaptabilitatea , libertatea si aventura . Tot aceasta perioada va descuraja ( in esenta aduce incetineala , recompense false , ispite ,progres dificil, pierderi )  barfa, minciuna , logica , indecizia ,pierderea in prea multe informatii , nesiguranta .
Trebuie sa retinem ca tranzitele nodurilor lunare sunt foarte importante , de fiecare data cand ne intalnim cu destinul, soarta , nodurile lunare sunt prezente pentru a ne arata calea . In perioada unui tranzit major al nodurilor lunare ( cand nodurile trec peste ascendent, descendent, MC-casa X, FC-casa IV, Nodul nord natal, Nodul Sud natal) avem ocazia sa constientizam scopul vietii noastre  si karma pe care trebuie sa o rezolvam, este o invitatie speciala de a ne intalni cu destinul nostru, cu experiente purtatoare de evolutie ( cand vorbim de nodul nord) , cu incercari ( cand vorbim de nodul sud), sunt evenimente impotriva carora nu putem sa facem nimic caci liberul arbitru este minimalizat . Daca aveti planete  sau axe importante ( ascendent,descendent,casa carierei ,casa familiei ) in Sagetator sau Gemeni, Nodurile lunare fac o conexiune directa in harta voastra , asta inseamna ca axa destinului lucreaza pentru voi , sunteti in centrul atentiei . Daca aveti planete sau axe importante in Fecioara sau Pesti , Nodurile lunare provoaca aceste energii natale , orice aspect provocator ( careu ) nu ofera un drum lin dar in schimb ofera posibilitatea de a vedea problema si va pune la indemana si energia necesara rezolvari ei. Nodurile lunare pot aduce oameni importanti in viata noastra , acestia pot fi “ adevarati ghizi “  care ne pot ajuta sa trecem de la trecut ( nodul sud ) la esenta vietii actuale (nodul nord ). Nodul Nord in Sagetator este “ busola karmica “ pentru urmatoarea perioada .

Puteti citi mai multe despre Lectia de viata in Sagetator aici :
Adriana Tudosa

You may also like

21 Comments

 1. Buna seara (desi e in plina noapte!) Adriana! n-aveam somn si am facut o plimbare printre astre 🙂
  Ceva îmi suna “cunocut” dar nu limpede : in ce masura ma vor impacta aceste analize/previziuni? (nascuta pe 25 decembrie 1973, Bucuresti, pe la 6h30)

 2. mihai
  Pe 13 februarie 2011 nodul sud paraseste racul si intra in gemeni iar nodul nord intra in sagetator.
  Adriana

 3. buna adriana chiar daca nu scriu intotdeauna chiar daca nu te intreb nimic de data asta o sa o fac sant in zodia gemeni ce influenta are n s pt mine toto de rau ca m am saturat de atata rau

 4. Draga Adriana eu am nodul nord in rac , sunt sagetator cu ascendent in varsator, nascuta la 5 dec 1963 in loc Roznov jud. Neamt. De o lunga perioada de timp sunt somer iar in plan sentimental dezastru……as vrea sa stiu daca pot sa ma astept la ceva bun…sau lectia pt mine e dura. E important pt mine , sunt intr o perioada extrem de grea pe toate planutile. Multumesc !

 5. Adriana, pe mine care sunt un sagetator cu ascendent in leu(21/12/1976 la ora 19:00 Bucuresti),cum ma influenteaza nodurile si daca ai putea sa-mi spui unde este situata luna mea si soarele m-ai rezolva un mare mister pe care ma chinui de mult sa-l aflu!!
  Iti multumesc anticipat din suflet!:)

 6. Buna Adriana,

  Avand in vedere ca am ascendentul in sagetator, fiind nascuta in 01.01.1978, ora 06.10. in Tg. Jiu, cum ma va influenta acest tranzit. Catre ce anume sa-mi indrept atentia?

  Multumesc.

 7. Va rog sa-mi spuneti cand iese nodul sud din gemeni?Se pare ca urmeaza o perioada foarte grea pentru mine,as vrea sa stiu cand se va sfarsi?

  Multumesc!

 8. Buna seara, Adriana!
  Superba prezentarea ta- “despre mine”!

  Sa facem cunostinta- 27 Gemeni, MC 27 Sagetator-FC 27 Gemeni, Kiron 14 Pesti, Asc- 24 Pesti, NN -20 Rac.

  Felicitari pentru tot ceea ce faci! Te urmaresc cu mare placere, inca de la primle postari.

  Prezentarile diferitelor aspecte astrale, in maniera Uraniana, inedita, ma incinta!

  Multe, multe postari, tot inainte! Harmony

 9. Buna seara, as vrea sa stiu si eu despre tranzitul nodului nord in conjunctie cu Neptun natal, casa a X-a.

 10. Alex
  Nodul Nord al Lunii in tranzit peste Nodul Nord Lunar natal ( destinul tau) arata ca urmeaza o perioada de18 luni in care poti constientiza cauza incarnarii tale ,scopul vietii tale si KARMA pe care o ai de rezolvat . Este momentul in care tu nu poti sa te mai inseli caci esti pusa din oficiu, pe calea ta . In aceste 18 luni ,ai o intalnire cu destinul tau ,vei trai actualizarea unei parti mai mult sau mai putin importante a karmei tale ,impotriva careia nu poti face nimic,liberul arbitru este minimalizat . Te poti intalni cu experiente purtatoare de evolutie ,te poti confrunta cu incercari ,pot aparea in viata ta oameni care sa-ti arate drumul pe care sa mergi, poti avea parte de ajutor de la ghizii spirituali, o persoana importanta poate aparea in viata ta si-ti poate oferi un important ajutor spiritual, important este sa vrei si tu sa primesti ajutorul . Reintoarcerea nodurilor lunare la fiecare 18,5 ani peste pozitiile din harta natala genereaza perioade de reformulari si constientizarea scopului vietii tale ,aceste perioade : 18-19 ani ,37 ani ,55-56 ani si 74 ani sunt adesea dificil de trait daca nu depui eforturi in intelegerea lectiilor tale karmice .
  Adriana

 11. stelian

  NN IN PESTI / NS IN FECIOARA
  1931 12 29 – 1933 06 25
  1950 07 26 – 1952 03 27
  1969 04 18 – 1970 11 03
  1987 11 30 – 1989 05 23
  Cu Nodul Nord in Pesti –destinul vietii actuale si Nodul Sud in Fecioara –vieti trecute, inseamna ca ti-ai trait viata anterioara de o maniera hiperigida si materialista , erai prea metodic si te pierdeai in detalii .Ti-ai construit un univers structurat in care nu credeai decat in ceea ce era palpabil, ti-ai reprimat sensibilitatea si intuitia . Ai multe vieti in urma , ai acumulat o experienta foarte mare , karma viatii actuale este dezvoltarea cunoasterii spirituale . Trebuie sa acumulezi cat mai multe cunostinte in acest domeniu . In viata anterioara ti-ai dezvoltat capacitatea intelectuala ajungand la o gandire practica si logica care te-a ajutat la rezolvarea problemelor zilnice.In trecut ,ai incercat sa gasesti explicatii pentru tot ce exista si te-ai interesat de subiectele rationale . Ai perceput multe amanunte care pentru altii nu prezentau nici o importanta . Necazurile vietii actuale iau nastere tocmai din automatismele vietii trecute, din dorinta de precizie excesiva ,din dorinta de a stapani fiecare amanunt uitand imaginea de ansamblu .Aceasta viata are un alt drum,trebuind sa te bazezi mai mult pe intuitie( ratiunea nu iti este un aliat prea bun in aceasta viata ),vei fi pusa in situatii in care logica nu are nici un raspuns pentru tine , vei constata ca gandirea materialista nu ofera raspunsuri la toate problemele . Planurile perfecte , pline de detalii si amanunte nu iti sunt prea de folos in aceasta viata,este o viata in care trebuie sa acorzi importanta intamplarilor si lucrurilor inexplicabile . In trecut ai planificat totul pana la cele mai mici amanunte ,neacordand atentie dorintelor si ideilor de moment , acest lucru ti-a limitat foarte mult capacitatile dar si realizarile . Acuma , aceasta viata iti cere sa-ti folosesti la maximum calitatile, talentele pentru a te rupe de traditii, sa iesi din limitele oricarui regulament , in aceasta viata regulamentele impuse sunt cele de natura spirituala . In viata trecuta ti-ai tratat partenerul ca pe un obiect si ai avut legaturi doar din interes ,nu ai avut curajul asumarii nici unui sentiment afectiv si ai actionat numai rational si obiectiv .In trecut ai criticat foarte mult oamenii,in aceasta viata trebuie sa inveti sa fii toleranta cu ei .Banuiala si neincrederea iti pot cauza boli de natura spirituala ,vindecarea o poti gasi doar prin aducerea spiritualitatii in viata ta . In a doua parte a vietii vei reusi sa ajungi sa intelegi valorile spirituale la un nivel inalt , singuratatea te poate ajuta in realizarea misiunii tale si in desfasurarea unei munci in folosul oamenilor .
  Este o viata in care trebuie sa abandonezi conceptiile materialiste, rigide si sa te deschizi intuitiei si sensibilitatii . Trebuie sa-ti dezvolti perceptiile si credintele , pentru a fi un spirit mai deschis trebuie sa-ti utilizezi imaginatia si inspiratia , sa impartasesti celorlati sentimentele tale , trebuie sa iti utilizezi dimensiunea ta interioara pe care altadata ai reprimat-o .
  Adriana

 12. Buna seara,
  Buna sa-?i fie inima si drumul luminat.
  Bine te-am regasit!!!
  Citind articolul tau (excelent)am cautat pe harta mea
  ?i am gasit ca eu varsator am pe jupiter in sagetator.
  Nu stiu interpretarea.
  Daca ai timp.
  Apostolul

 13. Adriana NN in Sagetator se afla in casa 1 la mine,iar in febr 2012 atinge fix Ascendentul meu. (2 apr 1977,23:45,Buc). Prietenul meu e geaman(22 mai 1974,01:30,Buc) si acum mai e f putin,cam o luna, pana ii trece NN in tranzit peste NN natal. Te rog,ai putea sa ne spui la ce sa ne asteptam? Multumim din suflet!

 14. Eu sunt nascuta pe 23 iulie 1982 la aprox 03:20 in Arad.
  Ati putea sa ma ajutati cu determinarea nodurilor si interpretare?
  Anul 2011 a fost groaznic si parca numai inspre rau se indreapta.

  Multumesc mult,

  Claudia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.