LUNA PLINA IN GEMENI -2 DECEMBRIE 2009 ORA 9:31 –AGITATIE, NERVOZITATE , ADEVAR….

astro_2gw_262_luna_plina_in_dec2009.34611.1435

In acest moment , Luna se afla in opozitie cu Soarele , este o Luna stralucitoare , puternica , magica, toate activitatile ajung la momentul culesului. Daca lucrurile nu au mers conform planului, tot ce este gresit va deveni dintr-odata clar, iar daca au mers conform planului , este momentul sa culegem roadele.
In timpul fazei de Luna Plina  se intampla tot felul de lucruri nebunesti, deseori din cauza energiilor imense accumulate pe durata fazelor anterioare. Luna Plina poate fi momentul unor mari realizari sau a unor mari deziluzii , este un fruct ce il putem  culege sau este un fruct deja intrat in stare de putrefactie,  importanta in acest moment este lumina Lunii ce lumineaza atat realizarile cat si esecurile.
La nivel energetic, aceasta faza a lunii actioneaza ca o oglinda, forta selenara foarte puternica atrage totul si reflecta intreaga energie asupra noastra. Luna Plina  intensifica orice activitate, de aceea , oamenii bolnavi se simt cel mai rau in aceasta perioada. Toate gandurile care s-au acumulat pana acum ies la lumina, este un moment propice intaririi relatiiilor si redefinirii  legaturilor. Este bine sa stim ca Luna Plina atrage viata , chiar si scoarta terestra se apropie de Luna cu cativa centimetri in aceasta perioada.

Ascendentul momentului de Luna Plina este in Capricorn gradul 4:40, vorbim de un ascendent  cardinal, de pamant ce cu siguranta va induce destula rigiditate , solemnitate , formalitate , bun simt si ambitie in toate . Este o energie ce poate lucra pentru noi ca un profesor ce ne va instrui in invatarea responsabilitatii  dar nu numai pentru noi ci si pentru altii .

Tot ce vom obtine se va datora doar efortului propriu, munca, ambitiile vor fi puse pe primul loc ,  este o perioada care limiteaza intr-un fel sfera de activitate a fiecaruia dintre noi, vom simti de cele mai multe ori ca viata noastra, munca noastra  se petrece intr-un spatiu limitat fara bucurii prea ample, eforturile pot fi mari  ce  adesea ne pot face sa ne invartim in jurul aceleeasi idei. Acest ascendent ne va face sa abordam viata in aceasta perioada cu destula precautie , iar prezenta lui Pluto in casa XII intr-o conjunctie destul de stransa cu ascendentul poate amplifica starile puternice de anxietate , teama de a ne exprima spontaneitatea , necazuri, viata chinuita si dezordonata , tendinte obsessive . In casa XII , energia  plutoniana amplifica starile de singuratate , retragerile din  lumea interactiunilor sociale dar asta nu fara un rost, nu , orice contact cu cei din jur poate lucra in defavoarea noastra  agitand vechile emotii tulburatoare pe care vrem sa le intelegem si sa le transcedem iar acest lucru il putem face doar noi cu noi insine , este foarte important ca in aceasta perioada sa evitam pe cat posibil sentimentele de vinovatie b si de persecutie  iar starea de echilibru o vom putea atinge prin abordarea unei atitudini spirituale bine definite fata de intreaga noastra viata .

Guvernatorul ascendentului este Saturn in Balanta gradul 3:05 plasat in casa IX, asadar, Saturn va nuanta cum stie el mai bine urmatoarea perioada, va nuanta nu numai experientele in care ne vom implica , dar si modul cum abordam aceste experiente, cum interactionam cu cei din jur.Saturn in Balanta este o energie ce amplifica responsabilitatea , corectitudinea si  colaborarea buna cu altii, ne poate aduce lectii legate de modul cum cooperam cu ceilalti in scopul dezvoltarii unor relatii echitabile pe termen lung . In casa IX Saturn ajuta la dobandirea unui nivel mai amplu de intelegere  fie prin calatorii fizice propriu zise fie prin inceperea unor studii academice sau pur si simplu prin studii individuale concentrate . Este o perioada propice investigarii si definirii propriilor convingeri , putem simti o nevoie acuta de a ne transforma launtric , vom incerca sa ne adaptam la un ideal superior , putem calatori  sau studia diferite subiecte  pentru a dobandi o perspective superioara asupra vietii. . Tot in aceasta perioada se pot materializa eforturile facute pentru implinirea ambitiilor personale ,acest lucru se poate manifesta in viata noastra fie ca agitatie si insatisfactie fie vom intelege ca trebuie sa depunem eforturi mai mari pentru exprimarea cunoasterii acumulate in trecut sau a activitatilor vocationale . Energia lui Venus in Sagetator sustine aceasta energie saturniana ( sextil) amplificand stabilitatea afectiva, onestitatea in relatii, deciziile  rationale ,  aparitia unor avantaje create de personae mai in varsta ,sunt posibile regasirile dupa o cearta , sunt acceptate imperfectiunile celuilalt intr-un mod filozofic spunand de cele mai multe ori ca nu merita sa se dea cioarta din mana pentru vrabia de pe gard. Careul Saturn in Balanta cu Pluto in Capricorn lucreaza pentru unii prin perioade de indoiala, angoase de tot felul, este ca si cum ne-am fi construit o inchisoare interioara in care ne plimbam in cerc neputand sa daramam zidurile acestei inchisori .

Descendentul in Rac ( casa VII )gradul 4:40 subliniaza o viata in parteneriate , in familie destul de schimbatoare , dificultati in manifestarea sentimentelor , posesivitate si gelozie.

Guvernatorul descendentului este Luna in Gemeni  gradul 10:15 in opozitie  cu Soarele in Sagetator  gradul 10:15 ce formeaza momentul maxim al fazei de Luna Plina in Gemeni , este o  Luna Plina ce activeaza axa V-XI . Energia Lunii in semnul Gemenilor  devine si mai instabila , facandu-ne destul de agitati , nervosi si vom suferi de  insomnie. Semnatura astrala a acestei energii lunare are inscrise miscarea , schimbarea , inventivitatea,  experiente diferite si opuse, dorinta de a cunoaste lucruri noi dar in acelasi  timp poate oferi  ocazii de a ajunge la cunostinte spirituale inalte , un plan spiritual superior. Luna in Gemeni induce  nehotarare, nemultumire, orice obstacol intalnit in cale nu-l vom ocoli ci vom incerca sa vedem ce este acolo, sunt posibile  din doua sau mai multe surse, calatoriile pot fi fericite si pot aduce unele castiguri , bucuria sigur va veni din mintea fiecaruia. Totul in aceasta perioada poate fi intonat in functie de “ aici si acum “  amplificand astfel nervozitatea si nelinistea , lipsa discernamantului in alegerea mediului ,sensibilitatea spontana, urmarirea a tot felul de fantezii sau capricii . Soarele in Sagetator  nu ofera prea multa maturitate , in schimb ,  aceasta energie  vitala este propice schimbarii, actiunii, reeducarii sufletului, este o energie ce ne induce  “ neastamparul ” necesar abordarii si explorarii  domeniilor noi, cunostintelor noi, este un “ neastampar “ permanent ce nu va sti sa dea suficienta atentie detaliilor, fiind  asadar mai preocupati si interesati de dificultatile unor solutii decat de problema propriu zisa Este o energie ce amplifica dorinta de dreptate , adevar , legalitate dar si aventura intelectuala, intelepciune, clarvedere. Optimisti, neastamparati, ne vom opune dominatiei tuturor,  vom dori sa fim independenti pentru a ne putea folosi cat mai bine de spiritul aventurier care in aceasta perioada este la cote maxime.

Prin activarea de catre aceasta Luna Plina in Gemeni a axei V-XI vom fi pusi fata in fata cu tot felul de probleme legate de exprimarea afectivitatii, iubirii, pot aparea diverse probleme cu prietenii , egocentrism in relatiile afective , originalitate in dorintele creatoare dar si posibile probleme cu copiii. Activarea acestei axe arata ca este necesar gasirea unui echilibru intre dorintele creatoare, autoincrederea si valoarea unei echipe , apartenenta la un grup.

Prezenta Lunii pline in Gemeni   in casa V  indica instabilitate in raport cu iubitii, iubitele , dorinta neobisnuita de schimbare in relatiile afective,  legaturi amoroase, posibile certuri cu copii, entuziasmul si dorinta de distractie este maxima,este posibil sa culegem roadele unei munci de creatie , sunt posibile bucurii date de  rezultatele exceptionale ale copiilor, este posibil sa va indragostiti, dorinta de aventura este la cote immense.  Acest moment de Luna Plina poate amplifica sentimentele  tulburi , confuziile , tulburarile  de stabilitate emotiva, reactii isterice,este o energie dinamica , perturbatoare   ce poate destabiliza totul, important este sa nu ne pripim ci, sa incercam pe cat putem sa facem fata impulsurilor nebunesti ce ne pot face sa actionam in defavoarea noastra.
Luna Plina , opozitia dintre Luna in Gemeni si Soarele in Sagetator  ne arunca dintr-o extrema in alta ,  acest lucru se intampla deoarece avem nevoie sa traim la extreme cu scopul de a gasi o cale de mijloc, extremele in cazul acestui moment de Luna Plina fiind prieteniile, dorintele noastre , sperantele noastre si iubirile, creatiile , copii nostri.
Acest conflict  dintre Luna in Gemeni si Soarele in Sagetator adica momentul de Luna Plina este mediat de energia lui Saturn in Balanta in casa IX, asadar , in acest moment tensionat,  ajutorul nostru vine de la Saturn care nu ne lasa sa ne rupem de tot craca de sub picioare . Saturn ca planeta mediatoare a acestei opozitii arata prin aspectul de trigon cu Luna ca putem dispune de instincte constructive , practicism , luciditate , moderatii in atitudini, beneficii din partea unor oameni plasati in functii de raspundere , relatii de iubire din interes.Este un timp in care aspectl lui Saturn cu Soarele in Sagetator poate lucra in favoarea noastra punandu-ne fata in fata cu alegeri echilibrate , angajamente intelepte , debarasari de situatiile susceptibile care pot dauna  vietii nostre. Este o energie ce lucreaza pentru noi ca o protectie ,  o pavaza  si care ne ajuta sa judecam inteligent  si sa nu depasim limitele rezonabile .
Comunicarea  reprezinta cuvantul cheie al acestui moment de Luna Plina, comunicare ce opereaza atat la nivel social cat si intelectual, este necesar sa incercam sa gasim un echilibru intre speculatiile nesfarsite induse de semnul Gemenilor si tendintele profetice , comunicarea cu intelegere, compasiune  si nevoia de adevar induse de semnul Sagetatorului, Nu este cel mai bun moment pentru reuniuni , pentru semnarea unor acorduri, contracte, aliante, initiative , pasi noi in dragoste, atat mintea cat si sufletul pot suferi din cauza preocuparilor extreme putand astfel avea parte de schimbari si mutari nepotrivite , putem judeca gresit oamenii,

Opozitia dintre Jupiter in Varsator si Marte in Leu amplifica conflictele cu autoritatea ,  esecuri datorate unui mod de a actiona necugetat sau prost organizat , apar neintelegeri si rivalitati care se amplifica exponential. Nelinistea si extenuarea psihica pot intuneca mintea  iar obstacolele intalnite in special in domeniul securitatii financiare personale, in afaceri, in parteneriate, in folosirea puterii personale pot fi abordate intr-o maniera irationala  cu consecinte destul de grave . Este o perioada ce poate genera destula tristete , epuizare , probleme cu banii, chetuieli impovaratoare , toate problemele lasate nerezolvate , abuzul de rabdarea celor din jur , indurerarea inimilor prietenilor , indecenta vor fi platite  cu dobanda  facand situatia si mai disperata.
Este o LUNA PLINA IN GEMENI ce accentueaza instabilitatea , nervozitatea , agitatia , dar care are avantajul ca poate descoperi ce se ascunde in spatele unei iubiri, unei prietenii ,  unei idei, unui gand, ne putem descoperi anumite talente , putem avea o idee novatoare.

Succes

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.