ECLIPSA PARTIALA DE SOARE IN RAC-13 IULIE 2018, ORA 5:48–ORA ROMANIEI -“ LACRIMILE CERULUI….”

Este vara eclipselor!

Eclipsele sunt evenimente puternice, memorabile iar impactul lor dureaza mai mult timp si asta din cauza aportului Nodurilor Lunare ( axa destinului, soarta in actiune) care vorbesc despre progresele noastre spirituale, bagajul nostru karmic( obisnuinte, datorii, talente, bonusuri) si ce trebuie sa invatam nou intr-o viata. Frumusetea unei Eclipse este ca ne pune pe calea cea dreapta, in acord cu lectiile noastre divine, cu vointa divina si nu cu vointa noastra.

Incepem vara cu Eclipsa partiala de Soare din 13 iulie 2018 ce are loc in faza de Luna Noua in Rac ( Soarele in Rac in conjunctie cu Luna in Rac gradul 20: 41 in apropierea Nodului Nord Lunar in Leu gradul 5:53). Aceasta Eclipsa este importanta deoarece deschide seria eclipselor pe axa Rac-Capricorn care dureaza pana in vara anului 2020.

O eclipsa se va ocupa intotdeauna de lucrurile restante, de problemele neglijate, de relatiile care ne tin pe loc iar prezenta Nodului Nord lunar in aceasta ecuatie astrala nu face decat sa deschida usi catre noi oportunitati de schimbare a noastra. Ganditi-va la Nodul Nord ca la o busola divina ce ne arata directia buna, calea noastra spirituala, lectiile alese de suflet pentru a creste, evolua.  

Racul este un semn cardinal ( actiune) de apa( sensibil) condus de Luna( in acest semn, Luna este ‘acasa” ) si guverneaza gestatia, cresterea, nasterea, mama, familia, legaturile de familie, spatiu privat si confortul domestic, tara de origine. Racul este poarta vietii, nasterea reala dar si varsta inaintata. Racul ne vorbeste despre siguranta emotionala si fizica precum si despre ingrijirea responsabila, este energia care vrea sa construiesti “ o temelie emotionala” ce poate lua multe forme, o casa, o familie, o carapace. Sub influenta semnului Rac, emotiile si sentimentele puternice imping oamenii spre comportamente extreme, pot exagera sau isi pot masca, bloca foarte bine reactiile emotionale. Destul de tenace, nu trebuie uitat ca racul prefera sa isi piarda un picior decat sa isi piarda prada.

Cu Eclipsa de Soare in Rac, emotiile pot fi adesea impulsive si provoaca actiuni directe si reactii gresite. Acest moment magic ne indeamna sa ne gandim la familie, camin, copilarie, proprietati imobiliare, obiceiuri, traditii, membrii unei familii, interese publice, popor, si la orice plan bun pentru a dezvolta o “ baza” care sa ne dea siguranta, stabilitate.Aceasta este o perioada puternic transformatoare. Schimbarea adusa de aceasta eclipsa ne cere sa spunem la revedere trecutului, sa ne folosim intuitia ascutita pentru a ne ghida spre noile posibilitati care ne vin in cale.

Usile destinului se deschid in acest moment dar Pluto retrograd in Capricorn ne poate tine inca legati de temerile noastre, de luptele pentru putere, de abuzurile si nedreptatile din trecut, de santajul emotional, violenta ridicata, asa ca, nu prea avem timp sa vedem ce se afla in cealalta parte in acest moment. Adevarul dezvaluit de acest aspect poate fi inconfortabil dar eliberator. Tot ce tine de control excesiv, lupte pentru suprematie si putere, abuzuri, sunt piesele dominante ale acestei partide de sah astrale( Soarele in conjunctie cu Luna in Rac pe gradul 20:41 in opozitie cu Pluto retrograd in Capricorn pe gradul 20)  iar intuitia este forta noastra care ne spune ce mutare trebuie sa facem pentru a ne elibera de restrictiile trecutului. Pluto retrograd in Capricorn in casa VI si in fuziune cu casa VII va pune un accent deosebit pe cautarea ‘pasarii Phoenix” in munca noastra, in modul de abordare a vietii de zi cu zi, in relatiile noastre, in uniuni, in bratul lung al legii si al modului de aplicare a legii, in relatia cu dusmanii si concurentii nostri.

Si asa cum am mai scris, semnul Rac ne intreaba:” CU CE TE HRANESTI?”

Te hranesti cu negativitate, frici, invidie, ura, gelozie, barfa, rautate sau cu bunatate, iertare, compasiune, ajutor neconditionat, iubire neconditionatta, pace, armonie. Fiecare va primi acuma “hrana “ pe care o cauta. Fiecare poate sa schimbe meniul acuma, sa aleaga bunatatea, iubirea, pacea, armonia, credinta, rabdarea, acceptarea celuilat, sa ne legam de calitatile celulalt si nu de defecte, poate fi un meniu bogat in acord cu cele noua roade ale Duhului Sfant asa cum apare in Galateni 5:22-23

“ Roada Duhului, dimpotriva, este: dragostea, bucuria, pacea, indelunga rabdare, bunatatea, facerea de bine, credinciosia,
blandetea, infranarea poftelor. Impotriva acestor lucruri nu este lege.”

Eclipsa de Soare pe gradul 20:41 Rac in casa I este o energie imensa ce ne poate ajuta in dezvoltarea personala, in recastigarea si dezvoltarea respectului fata de propria persoana, ne ajuta sa intelegem si sa admitem ca slabiciunile noastre sunt la fel de importante ca si recunoasterea calitatilor si fortei noastre personale. Nimeni nu este perfect, nimeni nu are doar calitati dar fiecare dintre noi isi poate pune intreaga energie in dezvoltarea personala si inarmati cu aceasta “ actualizare  a fisei personale “, cu aceasta auto cunoastere ne vom putea extinde orizonturile personale. Romania ( astrograma Romaniei ridicata pentru 5 februarie 1859, ora 14:42)se afla sub aceasta putere cosmica ce ii cere “ naste o tara mai buna din tine, crede in individualitatea ta, in hotararile tale, in puterea ta, in traditiile tale, in poporul tau”.

Racul este un semn indragostit de un refugiu sigur dar aceasta Eclipsa de Soare in Rac in casa I ne spune ca siguranta are nevoie de noi stimulente, de actiune si credinta, de devotament real.

Eclipsa de Soare in Rac are un mesaj deosebit si prin vocea asteroidului 199 Byblis pe gradul 20:31 Rac. Asteroizii ofera sensuri precise unei diagrame astrale iar eu am devenit “dependenta “ de ei.

In mitologie, Byblis, frumoasa nepoata a lui Apolo, este renumita pentru dragostea pentru fratele ei geaman Caunus. In ciuda eforturilor ei de a se convinge ca sentimentele ei pentru Caunus erau naturale, ea si-a dat seama ca sunt totusi niste sentimente care depasesc o relatie sora-frate. Pe ascuns, ea se plange si se plange de dragostea ei incercand sa decida daca este ilegala, imorala sau nedreapta. Aceasta este Byblis cuprinsa de sentimentele inadecvate, de iubirea interzisa fata de fratele ei. Fiind in imposibilitatea de a pastra ascunsa dragostea ei pentru Caunus, neavand curajul sa stea fata in fata cu el si sa-i vorbeasca, ea i-a trimis o scrisoare de dragostea in care isi marturisea sentimentele obsesive de dragoste. Tot in scrisoare isi justifica dragostea citand din faptele Zeilor: “Jupiter s-a casatorit cu sora lui Juno. Saturn s-a casatorit cu sora lui Gheea, etc. Dezgustat, Caunus a fugit dar Byblis crezand ca ar putea sa-l faca sa o iubeasca a incercat sa-l curteze si mai mult cautandu-l prin Grecia si Asia Mica. Disperata ca nu-l gaseste pe Caunus, obosita, istovita de durerea din suflet, de lacrimile care curgeau continuu, ea se prabuseste pe o pajiste iar o Nimfa incearca sa o vindeca. Nu reuseste si Byblis este transformata intr-un izvor care isi varsa pentru totdeauna lacrimile.

In astrologie, asteroidul 199 Byblis vorbeste despre sentimente inadecvate, dragoste imposibila, durere,  pasiuni fara speranta, disperare, actiuni necugetate. Byblis este despre incercarea disperata de a castiga, obtine ceva imposibil de obtinut prin mijoace nedorite. Cu Byblis in casa XII, secretele acestei atractii inadevate par a fi bine pazite sau poate arata o persoana care in singuratate isi creeaza fel de fel de scheme astfel incat sa ajunga la persoana pe care o doreste, stie ca este o relatie imposibila dar asta parca il starneste si mai tare, dorinta este si mai mare.

Acuma, cu Byblis de mana cu Eclipsa de Soare in Rac, soarta ne arata intr-un mod destul de dur care sunt erorile, ilegalitatile, nedreptatile care ne hranesc, care sunt actiunile necugetate ale celor din familia noastra, din societatea in care traim, din planurile facute in spatele usilor inchise ( Byblis in casa XII).  Avand in vedere ca Pluto retrograd in Capricorn( realism profund) sta fata in fata cu Eclipsa de Soare si Byblis, incercarea de a apara “ideea, maretia, functia, clanul,  imposibil de aparat” nu are izbanda.

Tema alegerilor inadecvate, a pasiunilor fara speranta, disperare, fuga, incercarea de a “justifica” ceea ce nu este acceptat, pot sa fac si eu asta ca si altii au facut acest lucru, incercarea de a scapa de responsabilitatea unei fapte reprobabile dand vina pe altcineva ( Byblis, in incercarea ei de a scapa de responsabilitatea pasiunii neadecvate pentru fratele ei da vina pe zei), sunt teme centrale acuma iar mana divinitatii poate fi mult mai grea decat ne inchipuim. Acuma, lacrimile cerului ( Byblis este transformata intr-un izvor care isi varsa pentru totdeauna lacrimile) se transforma in lacrimi de durere, ciuda, bucurie, asta in functie de ce am ales in trecut( Pluto retrograd) sa hranim, sa construim. Chiar si natura poate plange….

Nu trebuie uitat ca Racul are gheare mari pentru a prinde si a pastra totul (in toate aspectele legate de casa, proprietati imobiliare, emotii, familie, traditii, nationalitate) . Dar schimbarea este in aer cu aceasta Eclipsa de Soare in ultimile zece grade ale Racului ceea ce arata influente atat personale cat si la nivel de societate, interactiuni sociale, tara, neam. Debutul acestui moment astral nu este prea confortabil si nu numai din cauza eclipsei ( soarta in actiune) ci si a lui Pluto retrograd in Capricorn.

Iar Neptun retrograd in Pesti in aspect benefic cu Eclipsa de Soare in Rac creste intuitia, receptivitatea la sentimentele si gandurile celorlalti, compasiunea, iertarea. Este un aspect ce miscoreaza distanta cu lumea divina fiind propice dezvoltarii spirituale, rugaciunii, iertarii.

Acest moment astral arata ca lucrurile nu pot fi controlate de noi, securitatea ( Racul) este o protectie a oamenilor si a proprietatilor. Securitatea si siguranta  aici pe pamant necesita corp fizic, pereti, paza, fel de fel de bariere, porti, incuietori dar siguranta divina este puterea suprema a lui Dumnezeu prin care El isi protejeaza creatia pentru a-si indeplini scopul si vointa aici pe pamant. Credinta in Dumnezeu este cea mai sigura cheie, nu o poti pierde niciodata.

“ Si totusi Dumnezeu, prin puterea Lui, lungeste zilele celor silnici, si iata-i in picioare cand nu mai trageau nadejde de viata;

El le da liniste si incredere, are privirile indreptate spre caile lor.”Iov 24:23,24

Aceasta Eclipsa  de Soare in Rac are o influenta deosebita asupra semnelor cardinale  –Rac, Capricorn, Berbec, Balanta ( nascuti in jurul datei de 13 iulie, ianuarie, aprilie, octombrie) dar si asupra celor care au planete, axe, in jurul gradului 21 in orice semn zodiacal. 

Sa fiti binecuvantati!

Adriana Tudosa

13 Comments

  1. Merci frumos, sunt Rac cu ascendent in Rac. Este ceva deosebit de facut in acea zi?Multumesc,

  2. sunt scorpion cu ascendent in leu ( exact din intervalul vizat ( 8-15 nov ) ) sa ma pregatesc de schimbari majore ca urmare a eclipsei ?

  3. Multumesc mult pentru analiza?. Am o rug?minte, sunt n?scut? la final de rac, la eclipsa de soare, cu NN la 20 grade Rac. care ar fi mesajul acestei eclipse pentru mine? Va Multumesc.

  4. O eclipsa de soare asociata cu Nodul Nord arata o schimbare benefica pentru viitor iar tu trebuie sa alegi pe Nodul Nord in Rac-familie, copii. Cu Nodul Nord in Rac, karma ta provine din exercitarea unei functii de conducator in detrimentul familiei si relatiilor tale. In vietile trecute, reputatia profesionala a fost mai importanta pentru tine decat familia ta, cariera a fost pe primul plan ignorand viata personala.Ai fost obsedata de reguli, autoritate, pozitie sociala, statut profesional, reputatie profesionala dar ai ignorant familia, emotiile, copiii. Acuma, va trebui sa te axezi mai mult pe familie, sa intelegi mai bine relatia ta cu parintii si vei ajunge la concluzia, ca inca de mica ai fost pusa in situatii care sa te sensibilizeze, sa te conduca catre destinul tau. Nu ai voie sa iti neglijezi familia din cauza responsabilitatilor profesionale. Este o cale in care energiile tale trebuiesc indreptate catre familie, anturaj apropiat, este necesar sa gasesti un echilibru intre viata personala si viata profesionala. Se poate intampla sa fii nevoita sa faci sacrificii in interesul familiei, este esential ca puterea si increderea in tine sa le castigi dintr-o siguranta interioara si nu din sprijin exterior. Prin faptul ca te vei ingriji de altii te vei intari pe tine, asta este calea de urmat.
    Adriana astro

  5. Multumesc.

    Dupa eclipsa din 1998 lucrurile nu au mers deloc bine pentru o lunga perioada de timp , acum sper ca va fi altfel.

  6. Intr-adevar, simt nevoia sa fiu mai aproape de tata, doar pe el il am, sa ii arat mai multa iubire. si simt cum se cladeste in interior un fel de confort, o pace netulburata de instabilitatea si provizoratul vietii exterioare. Va multumesc mult pentru clarificari <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.