ECLIPSA DE SOARE – 1 AUGUST 2008 ORA 13:06 ORA ROMANIEI- TRECUTUL VINE PESTE NOI…..

astro_2gw_58_eclipsa6999024412.gif

 

Eclipsa de Soare care are loc pe 1 august este o eclipsa totala, umbra Lunii incepe sa atinga nordul Canadei , Oceanul Arctic,  se extinde in nordul Groelandei, Rusia centrala, Mongolia, China.

In Romania , aceasta eclipsa va fi vazuta ca o eclipsa partiala de Soare cu maximum in jurul orei 13:06:49s .

O eclipsa de Soare se produce cand Luna se afla intre Pamant si Soare  blocand lumina Soarelui si aruncand o umbra circulara pe pamant; cand discul Lunii acopera in intregime Soarele vorbim de o eclipsa totala . Eclipsa partiala apare cand Soarele si Luna nu sunt aliniate exact , astfel Luna obtureaza partial Soarele.

Eclipsele au loc fie pe Luna Noua fie pe Luna  Plina la aproximativ 18 grade de Nodurile Lunare ale Lunii; aceste noduri lunare nu sunt planete ci sunt punctele de intersectie dintre ecliptica –traseul aparent al Soarelui prin zodiac si  orbita Lunii .

 

Eclipsa solara are  loc pe Luna Noua , adica Soarele si Luna sunt in conjunctie si in apropierea unui Nod Lunar; in cazul eclipsei din 1 august  Soarele si Luna sunt pe gradul 9:32 Leu in apropierea Nodului Sud lunar in Leu  pe gradul 18:32; este o eclipsa de soare cu influente foarte puternice, aducand evenimente irationale.Fiind o eclipsa in semnul zodiacal Leu, un semn fix se poate spune ca efectele acestei eclipse se vor intinde pe o perioada mai mare de timp.

.Eclipsele de Soare in Leu sunt asociate cel mai adesea cu schimbari in randul liderilor mondiali,  cu disparitia unor conducatori, distrugeri de cladiri, palate, biserici, penurie de cereale, scumpiri ale cerealelor.

Evenimentele care urmeaza o eclipsa au o greutate insemnata , aduc modificari neasteptate , aduc adevarul in viata noastra , pot actiona ca o lumina stralucitoare ce dezvaluie anumite conditii tinute in intuneric, pot actiona ca si un catalizator in deciziile majore, pot aduce intelegerea adevaratului caracter al  persoanelor din jurul nostru, din apropierea noastra.

In timpul unei eclipse ceva se termina si ceva incepe, este ca si cum ai trece pe un pod si ajungi intr-un loc nou , fara nici o  posibilitate de a mai trece inapoi deoarece podul a disparut, este ca si cum anumite lucruri se blocheaza si esti nevoit sa le inlocuiesti cu altceva.

Aceasta eclipsa de soare este un instrument deosebit de puternic ce sensibilizeaza destul de mult viitorul( as da ca exemplu aici marile dezastre provocate de furia apelor in Moldova si Maramures , de multe ori influenta eclipsei incepe cu doua saptamani inainte de a se produce),

Alinierea Soare , Luna, Pamant duce la o imensa acumulare de energie care ajunsa pe pamant poate actiona in bine sau in rau , asta in functie de planeta sau axele importante pe care le energizeaza din harta natala a fiecaruia dintre noi, a fiecarui oras de pe teritoriul Romaniei.

 Pentru cei nascuti in jurul datei de 1sau 2 ale fiecarei luni influentele eclipsei sunt majore, LEII, VARSATORII, TAURII, SCORPIONII ( semnele fixe) trebuie sa se pregateasca pentru mari schimbari.

 

Astrologia moderna sustine ca eclipsele de soare pot aduce schimbari, oportunitati pentru cresteri economice daca vom gestiona energia imensa a eclipsei cu intelepciune. Chiar daca nu este intotdeauna evident , eclipsele au tendinta de a aduce evenimente si sentimente care sa consolideze directia lucrurilor in viata noastra daca suntem constienti de acest drum . Cu cat in trecut am muncit mai mult pentru realizarea scopului in viata, as vorbi aici de destinul fiecaruia dintre noi, de acel drum care cere multa munca dar care aduce si cele mai mari satisfactii, cu atat mai bine suntem pregatiti pentru a face fata eclipsei si de a profita de imensa energie care ni se pune la dispozitie. Dezordinea , haosul apare cand drumul in viata este gresit si in acelasi timp incapatanarea formeaza o intrega orchestra ce te face  sa te afunzi si mai mult in  directii gresite, aici eclipsa va actiona destul de dur , inclin sa cred ca va rupe la multi scaunele comode , va aduce la lumina secretele multor afaceri dubioasa , va face lumina intre partenerii care vor sa profite unul de celalalt, as putea folosi aici  o definitie scurta pentru aceasta eclipsa ,

 “ SURPRIZE, DE CE NU,  MARI SURPRIZE “.

Cu cat ne vom opune mai mult schimbarilor, cu atat obstacolele vor fi mai mari, eclipsa de soare aduce schimbarti radicale in viata unora dintre noi, asta in functie de harta natala , dar in timp vom vedea ca aceste schimbari au in interiorul lor intelepciune Efectele eclipsei in Leu , deci intr-un semn fix , sunt mai putin imediate dar influenta acestora este pe o perioada mai mare de timp aducand evenimente exterioare sau modificari in raport cu cei din jurul nostru.

Mitologia prezinta eclipsele drept simboluri ale obstructiilor, teama,  abandon , este ca si cum Soarele renunta la a mai trimite energie vitala pe pamant ; chiar cuvantul eclipsa deriva dintr-un cuvant de origine greaca ce este asociat cu abandonul  sau esecul .

 

O eclipsa solara este ca o Luna Noua  ce este asociata cu noi inceputuri , poate aduce evenimente neasteptate uneori dramatice a caror importanta se intinde pe o perioada mai mare de timp.

 Soarele si Luna sunt in conjunctie la  Luna Noua, eclipsa de soare apare cand aceasta Luna Noua este in apropierea unui Nod Lunar, in cazul nostru vorbim de Nodul Sud Lunar in Leu ce ne vorbeste de trecutul nostru , de karma noastra .

 Linia Nodurilor Lunare ne vorbeste despre evolutie, in Nodul Nord vedem  destinul la lucru, ne arata scopul acestei vieti, mai mult decat orice altceva mesajul este legat de “de ce-ul ” vietii individuale. Intr-un sens mai larg, Nodul Nord are de-a face cu munca care trebuie implinita , cu noua realizare , si daca vom face eforturi in directia scopului actual al vietii atunci este bine de stiut ca vom primi putere din abundenta .
Fiecare efort facut in directia Nodului Nord va fi rasplatit, trecutul adica Nodul sud trebuie sa moara inainte ca viitorul , Nodul Nord sa poata trai. Dar , aceasta eclipsa este sustinuta de Nodul Sud al Lunii care ne vorbeste de trecut , este un Nod Descendent cu calitatea de a desparti , este asociat cu Saturn indicand un loc in care ne comportam oarecum inconstient, indica cel mai adesea un loc de autodistrugere.

 Nodul Sud al Lunii oglindeste o zona de vulnerabilitate iar evenimentele legate de Noduri par adesea a fi oarecum sortite , karmice, neputand fi evitate. Luna se disipa la Nodul Sud Lunar, obisnuinta se stabileste la polul sud prin automatism si repetitie , arata munca care a fost facuta , relizarea binecunoscuta, rutina dusa deja prin timp.

Astfel Nodul Sud lunar care sustine aceasta eclipsa accentueaza locurile in care salasluiesc majoritatea inchistarilor cu care trebuie sa ajungem la compromisuri daca dorim ascensiunea catre spiritualitate, indica intalnirile karmice care trebuiesc rezolvate pentru a ajunge la un mod de viata lipsita de razbunari personale , de furii reprimate , resentimente care blocheaza capacitatea de a privi alte orizonturi si de a trai in seninatate

 

Ascendentul momentului de eclipsa este in Scorpion la gradul 0:39, un ascendent in semn fix , de apa, ce va accentua comportamentul rezervat, aspru, agresiv. Este bine de stiut ca Scorpionul ca si sarpele si vulturul este viclean si subtil, ascendentul in Scorpion sugereaza adesea schimbari bruste de destin, mari fluctuatii,  dar uneori aceste schimbari pot fi insotite de un noroc providential. Este timpul in care vom simti o dorinta imensa de a cerceta misterele vietii, spiritualitatea, subconstientul, dar pot aparea si multe obstacole din amestecarea materialismului cu spiritualitatea. Cred ca aceasta eclipsa care aduce intr-un fel intunericul este pe lungimea de unda cu ascendentul in scorpion care iubeste si el intunericul, misterul, si inclin sa cred ca forta vitala indusa de acest ascendent ne poate apropia de Dumnezeu, de Univers, de Sursa, intr-un fel ne poate da forta necesara de a merge mai departe ……….

 

Dorinta de a controla apare tocmai din nevoia de siguranta , dar va trebui sa invatam in urmatoarele luni cum sa ne autocontrolam incetand astfel sa ii mai controlam pe altii.Acest ascendent are doi guvernatori, pe Pluto si pe Marte  , si inclin sa cred ca de aici primim forta si puterea necesara  pentru a nu ceda chiar daca obstacolele vor fi destul de greu de depasit.

Pluto guverneaza inceputurile si sfarsiturile  care se produc dincolo de vederea naturala, are intotdeauna ceva de ascuns, ceva dificil de concretizat, iese din tipare ,  opereaza pe un nivel atat de profund si cu o subtilitate atat de mare incat este destul de greu sa putem da o definitie destul de exacta a modului in care opereaza .Tot ce pot sa spun este ca Pluto actioneaza extrem de concentrat, ganditi-va la bomba nucleara care in mod traditional este considerata o sursa plutoniana de putere, cantitatea de energie eliberata de aceasta bomba este imensa in comparatie cu dimensiunea bombei, iar actiunea planetei Pluto este destul de asemanatoare cu actiunea unei bombe.

Pluto retrograde in casa II aduce o imensa teama de a nu fi manipulat , sedus , de aici nascandu-se usor nesiguranta dar si neincrederea in relatiile interpersonale.Teama ca altii ar putea abuza de sensibilitatea noastra , de sentimentele noastre ridica destul de multe obstacole. Cu Pluto retrograde in casa II se cere o schimbare radicala a atitudinii interioare fata de proprietati sau fata de posesiuni inclusive fata de tratarea persoanelor  ca simple posesiuni personale. Risipa inutila si lipsa de control a cheltuielilor pot fi adesea o sursa de dificultate si  plasarea lui Lilith in Sagetator tot in casa II a momentului de eclipsa vine sa accentueze si mai mult teama de saracie, de pierderi materiale, atentia pe bunurile altora ce vor naste destul de multe dusmanii intre oameni.Pretentiile, placerile vor fi sacrificate doar daca apare ceva in schimb, nimic nu apare gratis, totul se plateste , chiar si un sacrificiu. Aici , Lilith accentueaza teama de dependente, de atasamente, de pierderi materiale , de fapt , dualitatea lui Lilith are o stransa legatura cu valoarea si pierderea.

 

Eclipsa de Soare din 1 august este o eclipsa sustinuta de Nodul Sud lunar in Leu si este in casa X  in conjunctie cu MC , ceea ce poate indica efecte nebanuite referitoare la pozitiile sociale, cariera, schimbari in cariera, schimbari ale puterii, de fapt , influenta deosebita va fi asupra oamenilor cu functii.Eclipsa in Leu este asociata cu schimbarile de lideri , Leul este un semn al creatiei, al puterii, al regalitatii, al stralucirii. Este un semn legat de centralitate, evidentiere, aroganta , vanitate, aduce sentimente si trairi puternice dar negativ , Leul reprezinta acel copil pretentios ce are nevoie de atentia  si recunoasterea tuturor. Luna plasata in Leu accentueaza calitatile dramatice, autoritatea si puterea, aspiratia de a poseda dar si nevoia unei dovezi palpabile de reusita. Generozitatea apare doar din dorinta de a atrage relatii bune, simtul dramatic accentuat indus de aceasta pozitie a Lunii combinat cu un orgoliu periculos va naste multe tulburari. Tot ce este bine organizat este favorizat , imprudenta si nechibzuinta aducand necazuri de tot felul , inclusiv crize de furie periculoase.Controlul orgoliului si vanitatii va ajuta destul de mult la  intelegerea ca adevarata maiestate nu este formata doar din prestante exterioare

 

Conjunctia Kiron –Neptun in opozitie cu Venus  in Leu ce activeaza axa IV-X , o axa ce este activata si de eclipsa , aduce vulnerabilitate , insecuritate ce pot da nastere la un comportament imatur. Este timpul dramelor si cel mai bun lucru este sa incercam sa ne stapanim propriile temeri, sa asteptam sa treaca “furtuna “.

 

Aceasta eclipsa se afla in umbra opozitiei dintre Marte in Fecioara si Uranus retrograde in Pesti, opozitie a carei forta o vom simti din plin in jurul datei de 6 august. Schimburile energetice dintre Marte si Uranus pot aduce tensiuni extreme de mari, uneori de-a dreptul excessive, aceste tensiuni se vor manifesta prin manie, violente de orice fel , crize absurde in viata de zi cu zi. Lipsa rabdarii dar si incapacitatea de a incetini ritmul reprezinta principala caracteristica a acestei combinatii . Accidentele , excesele de viteza de orice fel , imprudenta , precipitarea pot conduce la asumarea unor riscuri spectaculoase cu consecinte nefaste asupra stabilitatii si securitatii, de aceea revin iarasi cu indemnul la un comportament precaut, folositi in aceasta perioada indicatorul “ Atentie Marita “ si chiar respectati-l.

 

Este bine sa stim ca o eclipsa este un process dinamic care de multe ori coincide cu  schimbari importante , ea contine o imensa energie ce poate aduce destabilizare, activitatea ei se poate simti la scurt timp dupa producerea ei iar in unele cazuri chiar inainte de eclipsa . Pentru unii influenta eclipsei poate fi subtila in timp ce pentru altii poate fi destul de intensa indicand noi inceputuri, schimbari radicale , stiri neasteptate

, surprise de tot felul.

You may also like

1 Comment

  1. Pingback: 489b541903

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.