MERCUR RETROGRAD IN TAUR -10 APRILIE, ORA 2:15, ORA ROMANIEI -3 MAI 2017, ORA 17:33 :“ RE-INVIEREA UNOR SANSE PIERDUTE PE DRUM….“

“Si a zis Dumnezeu: “ Sa fie lumina!” Si a fost lumina.
Facerea lumii1.3

Pe 10 aprilie 2017, ora  02:15, ora Romaniei, Mercur intra in mers aparent  retrograd in semnul Taur, un semn ce guverneaza stabilitatea, un semn materialist dar realist, un semn al tenacitatii dar si al incapatanarii si posesivitatii. Termina aceasta plimbare prin trecut pe data de 3 mai 2017, pe gradul 24:16 Berbec cand Mercur se intalneste cu Uranus in Berbec pe gradul 25, intalnire ce schimba mesajele, socheza, revolutioneaza, rupe lanturi.

Influenta energiei lui Mercur in mers aparent retrograd a inceput din momentul in care Mercur a trecut pentru prima data peste gradul 24 :15 Berbec  –gradul final al miscarii retrograde, aceasta trecere a avut loc in jurul datei de 27 martie 2017, o peroada cu semnale puternice pentru ceea ce trebuie sa re-verificam, re-analizam, daca vrem sa ne fie bine.

In timpul miscarii retrograde, Mercur se afla mult mai aproape de Pamant, de aceea, influenta acestei energii este mult mai intensa, fiind fortati sa ne  confruntam cu lucruri peste care am trecut rapid, pe care le-am uitat sau pe care le-am facut gresit. Mercur retrograd poate insemna si o exprimare dificila, probleme in toate felurile de comunicare, defectiuni ale masinilor, blocaje in trafic, in calatorii, in toate felurile de transporturi. Este un timp al surprizelor neasteptate si neplacute, este un timp al corectiei sau al amplificarii unei inselatorii.

Miscarea lui Mercur retrograd este o miscare mai inceata in deplin acord cu energiile semnului Taur despre care se stie ca nu-i place sa fie grabit, nu este un “dirijor rapid  al unei orchestre” dar este in schimb capabil de o pregatire solida in vederea obtinerii unor rezultate palpabile. Asadar, aceasta energie a lui Mercur retrograd in semnul Taurului ofera din plin oportunitati legate de descoperirea si repararea greselilor legate de valoarea personala, in relatii, in finante, in fel de fel de placeri, dorinte. Este o energie ce pune in lumina realitatea cruda a unei afaceri, a unui imprumut bancar, a unei false sigurante, a unui fals talent. Este un timp al ideilor fixe, al grijilor in privinta banilor, este amplificata teama de schimbare, dificultati in concentrare, un timp al necazurilor din cauza conceptiilor materialiste, din cauza posesivitatii. Mercur va sti in aceasta perioada sa aduca in lumina “ falsa “ siguranta data de bani, de o relatie, de o dorinta, de propria valoare, va pune in lumina si va cere corectarea unor erori facute in trecut, erori legate de pierderea unei anumite stabilitati, erori care acuma pot fi corectate. Cu Mercur retrograd in Taur toate ideile, lucrurile, oamenii, care nu ofera stabilitate, siguranta, vor fi pierdute pe “drum”, este un timp  in care ni se cere sa vedem utilitatea oricarui lucru, om, in viata noastra iar pentru a face aceste corectii suntem inarmati cu o minte care “ vede “ totul, trebuie doar sa avem incredere in ceea ce “ vedem”.

Pana pe 20 aprilie, inca ne miscam prin prea mult intuneric, prin prea multe semne de intrebare dar dupa conjunctia Soarelui cu Mercur retrograd pe gradul 0:21 Taur( ora 08:51), parca se aprinde lumina, informatiile incep sa se lege, adevarul incepe sa prinda contur. Cand Mercur retrogradeaza in spatele Soarelui putem spune ca este mai usor sa gasim acel “ceva pierdut” deoarece este luminat drumul. Multe din informatiile, intelegerile de care avem nevoie vin spre noi intr-un mod spectaculos, lucrurile incep sa se lege, sa prinda contur.

In aceeasi zi dar la miezul noptii, Mercur re-intra in semnul Berbec si cere de la noi sa facem reparatiile cuvenite in modul impulsiv de comunicare. Daca Mercur in Berbec este “ razboinicul cuvintelor “ care agita lucrurile, incinge situatia, Mercur retrograd in Berbec ne incetineste gandirea trebuind sa analizam intr-un ritm mai lent si din fiecare unghi posibil anumite probleme din viata noastra si asta in functie de casa astrologica pe care aceasta energie o va pune la treaba. Este un timp in care “pasii sariti, detaliile neobservate  “ sunt aduse in lumina.

Daca semnul lui Mercur ofera informatii valoroase cu privire la intelect, daca aspectele formate descriu modul de gandire si de comunicare, casa astrologica arata locul, domeniul de viata in care aceasta gandire este exprimata. Acuma, Mercur retrograd in Taur se exprima destul de intens in casa III, o casa naturala a gemenilor ce ii da o stare de bine, confort si influenta puternica. Casa III vorbeste de comunicare, scris, studii, rude, frati, surori, calatorii, mass-media.  Cum casa III se ocupa si de toate tipurile de zvonuri, mesaje, rapoarte, discursuri, dezbateri, acuma, Mercur retrograd poate aduce in lumina adevarul unor zvonuri false, barfe, fel de fel de idei confuze. Mercur retrograd pe gradul 4: 51 Taur face un aspect de conjunctie si cu casa IV in Taur pe gradul 5:32, deci, lectiile acestui moment astral afecteaza si familia, relatia cu parintii, radacinile noastre, traditii, proprietati de familie, terenuri, conditiile de siguranta emotionala, cumpararea sau vanzarea unei case.

Mercur retrograd pe gradul 4:51 Taur este sustinut de asteroidul 18 Fortuna pe gradul 3:14 Taur iar asteroidul 114 Kasandra pe gradul 2:10 Taur ne spune ca instinctele, avertismentele, ar trebui ascultate. In mitologie, Fortuna este zeita romana a norocului predestinat, este asociata cu un corn al abundentei, carma unui vas, mingea si roata. Este subliniata deasemenea dualitatea si instabilitatea ei reprezentata de obicei printr-o parte a fetei zambitoare iar alta incruntata, jumatate din fata alba, jumatate neagra, legata la ochi pentru a arata ca ea este complet aleatoare si impartiala. Ar putea fi aducatoare de noroc sau ghinion, asta in functie de aspecte, oricum, ea ramane o personificare a norocului predestinat ( bun sau rau ), simbolismul ei fiind Roata Norocului. Fortuna in Taur arata o abordare cumpatata a vietii iar teama pentru risc, in fata unei noi sanse, in fata unei decizii importante, ne impiedica de cele mai multe ori sa intram in experientele sortite aducatoare de noroc. Fiecare abordare poate avea un defect iar Fortuna intr-un semn de pamant ne cere sa invatam sa fim mai indrazneti. Acuma, Fortuna in fuziune cu Mercur retrograd in Taur poate arata o schimbare norocoasa prin intelegerea trecutului, prin re-invierea unor sanse pierdute pe drum.

Kasandra este un personaj tragic, ea are darul profetiei, stie sa prevada evenimentele dar nu este crezuta desi ele se implinesc intotdeauna. Apollo a fost impresionat de frumusetea Kasandrei iar in incercarea lui de a o seduce, ii induce darul profetiei. Dar Kasandra il refuza iarasi. Deranjat de refuzul ei, stiind ca nu-i mai poate lua darul profetiei, el a blestemat-o ca nimeni sa nu creada profetiile ei. Astfel, cu toata toata puterea ei, Kasandra a fost condamnata sa prevada viitorul cu bune si rele dar sa nu fie crezuta, inteleasa de nimeni.

Mercur retrograd in Taur in fuziune cu Fortuna si Kasandra  arata ca putem sesiza in aceasta perioada tot ce este tabu, tot ce altii se tem sa vada dar neincrederea si ignoranta ne pot face intelepciunea fara valoare. Suntem incurajati sa devenim constienti de abilitatile noastre si de intuitia noastra si sa cautam o metoda practica ( taur ) de a utiliza aceste daruri si nu sa fim doar coplesiti de ele. Cunoasterea ei nu este obiectiva, dar este profetica. Cu toate acestea, Kasandra ne aminteste ca intr-o societate stiintifica si materialista, cunoasterea noastra poate fi respinsa chiar si de rude, sora, frate, tineri, familie. Dar perioada lui Mercur retrograd ne incurajeaza sa credem in convingerile noastre, in intuitia noastra, in limbajul stelelor, in mesagerii spirituali.

Este bine sa stim ca infuenta lui Mercur retrograd asupra noastra difera, pot fi persoane care nu sunt afectate deloc sau dimpotriva sunt ajutate, la altele,  influenta poate fi destul de evidenta, asta in functie de harta natala a fiecaruia, de aspectele lui Mercur retrograd cu planetele natale. Cel mai bun mod de acompaniere a lui Mercur retrograd este abordarea unei atitudini pozitive si o incetinire a ritmului asociat cu o atentie marita; acolo unde lucrurile nu sunt clare intrebati, nu va grabiti sa luati decizii, repetati raspunsul dat unei persoane daca simtiti ca nu ati fost inteles, astfel se pot evita necazurile.
Calatoriile sunt predispose la intarzieri, uneori chiar anulari, este timpul in care este bine sa citim atenti toate documentele, ce semnam, sa fim atenti la orice detaliu. Cuvintele cheie ale lui Mercur retrograd sunt: REVIZUIRE, REGANDIRE, REORGANIZARE, REEVALUARE, REVEDERE, REINTALNIRE, REDEFINIRE, REFINANTARE, REPROGRAMARE, REFLECTARE, RESCRIERE….

Nu este cel mai bun timp pentru decizii importante, pentru schimbarea locului  de munca, orice schimbare nu ofera o garantie sigura. Este o perioada de timp in care totul se regandeste, se regandesc deciziile luate anterior, se schimba angajamente, se regandeste un plan de afaceri, se reorganizeaza planurile facute pentru lunile urmatoare.

Simbolul Sabian al gradului 5 Taur, gradul inceperii miscarii apparent retrograde: O vaduva la un mormant deschis.

Acest simbol poate fi vazut ca “ intuneric, sfarsit, durere” sau ca o transformare majora prin credinta, re-definirea perceptiei a ceea ce este intr-adevar de valoare in aceasta lume pamanteasca. Gradul 5 Taur activat de Mercur retrograd face referire la adevaratele noastre radacini, arata ca adevarata valoare nu este inchisa in mormant ci in spirit( mormant deschis). Pentru multi, aceasta miscare retrograda a lui Mercur in Taur are de-a face cu actiuni si raspunsuri vitale, deschide usa innoirii de sine, apar posibilitati de intelegere a existentei intr-un sens mai larg. Dar aceste posibilitati sunt disponibile doar pentru cei care sunt gata sa renunte la falsele valori din trecut. Pe 10 aprilie incepe si Saptamana Patimilor, ultima saptamana a Postului Pastelui iar simbolul Sabian al gradului 5 “ O vaduva la un mormant deschis “ face referire la invierea lui Isus. Toate evangheliile scriu ca femeile au fost primele care au descoperit piatra data deoparte de la mormantul lui Isus, acesta era gol, corpul nu mai era iar un inger le spunea ca Isus s-a ridicat. Mormantul deschis conduce la revelatia invierii lui Isus, la efemeritatea mortii si existenta unui sens al vietii dincolo de evidente.

Cu totii  facem greseli, ele au o probabilitate mult mai mare in timpul miscarii retrograde a lui Mercur, cel mai bun sfat este iertarea. Fiti buni cu oamenii din jurul voastru dar si cu voi insiva, cand incercati sa luptati cu energiile unui Mercur retrograd, viata poate deveni nesuferita.

Influenta majora a acestui tranzit va fi asupra semnelor fixe Taur, Scorpion, Leu, Varsator  dar si asupra semnelor cardinale Berbec, Balanta, Rac, Capricorn.
Gemenii si Fecioarele sunt in centrul atentiei deoarece vorbim de retrogradarea sefului lor astral.
Daca aveti Mercur retrograd in harta  natala, puteti beneficia din plin de aceasta miscare deoarece ii cunoasteti tonul, face parte din voi.

Mercur este o energie legata de minte si isi petrece aproximativ o treime din timpul anului in mers retrograd, acelasi procent il petrecem si noi dormind. Asa cum prin somn noi ne reparam, revitalizam, Mercur retrograd este un timp pentru a repara, revizui, restabili anumite lucruri, situatii de viata din trecut si care lasate asa ne pot afecta viitorul. Eu spun ca este de bine, ca intotdeauna, universul ne poarta de grija si chiar trebuie  sa multumim Cerului pentru aceasta grija.

Nu uitati ca “ mersul inapoi este mai dificil decat mersul inainte”.

Adriana Tudosa

You may also like

2 Comments

  1. Frumoasa expunere si pe intelesul tuturor.Multumesc,Dzeu sa te binecuvinteze,sarbatori frumoase.o imbratisare calda .

  2. multumesc pt toata expunerea Dumnezeu sa te binecuvinteze inger uman sarbatori binecuvintate cu tot ce e mai bun

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.