LUNA PLINA IN 14 OCTOMBRIE 2008 –ORA 23:02- SUNTEM AJUTATI………..


 

astro_2gw_75_luna_plina_in_octombrie_2008645391477.gif

 

 

In acest moment , Luna se afla in opozitie cu Soarele , este o Luna stralucitoare , puternica , toate activitatile ajung la momentul culesului. Daca lucrurile nu au mers conform planului, tot ce este gresit va deveni dintr-odata clar, iar daca au mers conform planului , este momentul sa culegem roadele..

In timpul Lunii Pline se intampla tot felul de lucruri nebunesti, deseori din cauza energiilor imense accumulate pe durata fazelor anterioare. Luna Plina poate fi momentul unor mari realizari sau a unor mari deziluzii .

Este un moment potrivit pentru utilizarea plantelor puternice, ardeiul rosu pentru infectii de tot felul, echinaceea pentru intarirea imunitatii, angelica pentru echilibrarea fluctuatiilor hormonale feminine. Vindecarile din timpul Lunii Pline sunt foarte puternice. La nivel energetic, aceasta actioneaza ca o oglinda, forta selenara foarte puternica atrage totul si reflecta intreaga energie asupra noastra. Luna Plina intensifica orice activitate, de aceea , oamenii bolnavi se simt cel mai rau in aceasta perioada. Toate gandurile care s-au acumulat pana acum ies la lumina, este un moment propice intaririi relatiiilor si reafirmarii legaturilor. In aceasta perioada nu trebuie sa subestimezi puterea tamaduitoare a unui lucru simplu, cum ar fi sa tii de mana un prieten si sa-i asculti problemele. Nu este o perioada buna pentru izolare si introspectie. Este bine sa stii ca Luna Plina atrage viata , chiar si scoarta terestra se apropie de Luna cu cativa centimetri in aceasta perioada.

 

Ascendentul momentului de Luna Plina   este in Rac , un ascendent cardinal , de apa, ce cu siguranta ne va orienta catre traditii, familie, chibzuinta dar si multa visare.Este un timp al compasiunii, al sentimentelor intense, vom da o atentie deosebita familiei, casei, relatiilor de familie, calatoriilor. Nevoia de a iubi dar si de a fi iubit capata in aceasta perioada accente excesive, vom fi atenti, secretosi, visatori , ne vom apara proprietatile , posesiunile evitand riscurile, vom risca doar daca siguranta noastra cere acest lucru. In Rac, acest ascendent reprezinta puterea stabilizatoare a familiei, a caminului, ne da deseori daruri psihice, clarvedere, dorinta de a construi  “un intreg “ in acest domeniu din viata noastra , fiind increzatori in folosirea puterii personale si a iubirii. Vom sti instinctiv sa ne rupem de anumite medii ostile si nefavorabile cautandu-le pe acelea care aduc pace, liniste, prietenie si ajutor. Sensibilitatea noastra va fi la cote maxime dar vom sti atat de bine sa ascundem acest lucru, orice atac din exterior ne va face sa ne retragem in carapacea noastra, vom fi asemeni racului, vom fugi ca el,  dar vom lovi pe neasteptate chiar daca acest lucru nu este necesar. Urmeaza o perioada de  zile schimbatoare, cu suisuri, coborasuri, putem rezista la aceste oscilatii folosindu-ne de imensa intuitie de care vom dispune , deci va indemn sa aveti incredere in intuitia ce poate lucra pentru fiecare dintre noi ca un ghid.

Guvernatorul ascendentului este Luna in Berbec gradul 21:50 in opozitie cu Soarele in Balanta gradul 21:50 ce reprezinta exact momentul de Luna Plina.

Luna in Berbec aduce ambitie, nevoie de libertate, independenta si o dorinta intensa de a reforma si schimba conditiile existentei vietii noastre fiind capabili de a trece peste toate obstacolele , actionand rapid in situatiile critice. Luna intr-un semn de foc ne face destul de usor sa reactionam cu manie, are in cartea ei de vizita “mai intai eu” si o dorinta inimaginabila de a fi puternici, de a nu depinde de nimeni, dar mare atentie, aceste dorinte pot fi puse in valoare cu o fermitate clara sau cu scandal, teroare.

 Aceasta Luna plina cu Luna in Berbec in opozitie cu Soarele in Balanta genereaza conflicte interioare puternice, nelinisti, fantasme, stari febrile, predispozitii catre accidente datorate marii agitatii interioare, dezechilibru comportamental fata de celalalt sex, lipsa a claritatii gandurilor si multa nervozitate.

Prezenta Lunii Pline pe axa X-IV o axa a familiei si carierei arata ca aceste tensiuni imense apar in familie , in cariera accentuand tot ce este un dezechilibru in aceste domenii din viata noastra dar putand tulbura si asa zisa liniste din viata celor care considera ca viata lor legata de mediul familiar si al carierei este in echilibru.

Luna Plina generata de opozitia dintre Luna in Berbec gradul 21:50  si Soarele in Balanta gradul 21:50  are drept planeta mediatoare pe Neptun retrograd in Varsator gradul 21:34 in casa VIII, ni se arata ca nu ne-am taiat de tot craca de sub picioare, este o mana intinsa , este un ajutor, este o solutie in stabilirea echilibrului cerut de acest moment de Luna Plina, un echilibru intre familie si cariera.

In astrologie, opozitia este un aspect major dinamic ce arata o  problema interpersonala ce cere un compromise intre fiecare dintre noi si partenerul nostru sau un grup de persoane. Este un aspect ce aduce instabilitate, tensiuni interioare care daca sunt controlate si directionate in mod creativ, atunci putem canaliza impulsul coplesitor de a invata ceva nou, de a dezvolta o serie de talente . Este o Luna Plina ce ne pune la indemana foarte multa energie ce poate fi canalizata in mod constient  catre un scop constructiv sau poate duce la explozii , devenim vulcani in eruptie ce intr-o clipa pot distruge ceea ce am construit mai multi ani.

Neptun retrograd ,  ce este planeta mediatoare a acestei opozitii dintre Luna in Berbec si Soarele in Balanta , lucreaza pentru noi ca un releu de energii fine, subtile , intuitive,  ne va face destul de sensibili, receptivi, chiar o receptivitate dincolo de limite  cauzata de puternica intuitie care ne va oferi o viziune mai ampla asupra problemelor din aceasta perioada . Este foarte important sa ne ascultam “ vocea inimii” care ne poate ajuta in a vedea mai mult din ceea ce se intampla in jurul nostru, neascultarea de aceste ghidari instinctuale va conduce la multe deziluzii, sentimente de insatisfactie. Neptun retrograd poate aduce un anumit tip de supraincarcare psihica , sensibilitate foarte mare , de aceea este bine sa ne protejam de anumite substante chimice, stimulente, sa ne protejam de oamenii care pot intr-un anumit fel sa ne controleze psihicul.Este cel mai bun moment de cultivare si utilizare a perceptiilor psihice.

. “ Scopul scuza mijloacele “ este nota dominanta a lui Neptun in Varsator, comportamentele duplicitare fata de cei din jurul nostru , inselarea prietenilor .

 Dar Neptun retrograd ne poate aduce si  nelinisti, agitatie interioara , zbucium sufletesc, ideea care devine halucinanta, adeziune fara masura, confuzia perfecta, drogul ce aduce uitarea.

Inclin sa cred ca a venit timpul ca Neptun retrograd care este in sextil cu Luna  in Berbec si in trigon cu Soarele in Balanta ( este planeta mediatoare a conflictului dintre Luna si Soare ) poate adsuce lumina si adevar in marile speculatii,in confuziile si incertitudinile din pietele  bursiere, in domeniul financiar,.

In casa VIII, Nepun retrograd are o legatura directa cu calitatea relatiei dintre parteneri, cu afacerile propriu-zise, casatoria reprezentand de fapt tot o afacere ce  are la baza un contract, atitudinea fata de viata, practicile spirituale, intuitia, abilitatea psihica, castigurile prin parteneriate, afaceri, testamente, secretele, bolile sexuale, ghinioanele, manipulare si dorinta de putere.  Este un timp in care pot iesi la lumina erorile, autoamagirile in care ne-am complacut , ne-am iluzionat . Dorinta de a scapa de confruntarea directa cu realitatea are in umbra teama de ceea ce am putea descoperi , dar cred ca a sosit vremea in care trebuie sa renuntam la intuneric , la mister , si sa riscam , sa vedem , sa acceptam ca acest domeniu din viata noastra nu este nici pe departe atat de valoros si benefic. Neptun ne poate ajuta si indruma, important este sa renuntam la auto-amagire, sa fim obiectivi  si sa acceptam adevarul legat de viata noastra., de partenerii nostri.. Neptun retrograd in casa VIII este si guvernatorul casai X  in Pesti , o casa ce are cuspida pe gradul 19:29, devenind extrem de importanta pentru acest moment de Luna

Plina , aratandu-ne cu destula claritate ca ambitiile, implinirile , vocatia sunt strans legate de dorinta de putere, dorinta de a ne dovedi valoarea, confruntandu-ne cu cei ce ne-au nedreptatit , dar si cu experientele din trecut relative la sexualitate, valorile atasate relatiilor, responsabilitatile ce apar prin utilizarea oricarui tip de forta ce are impact asupra altora. Intr-o casa VIII karmica, Neptun poate aduce hotarari profunde si vitale ce vor afecta nu doar persoanele , ci societatea  ca intreg, increderea, managementul, responsabilitatea, posesiunile parteneriatelor, grupurilor.

 

Descendentul in Capricorn arata ca aceasta dorinta de stabilitate  indusa de ascendentul in Rac o vom putea realiza prin parteneriate serioase, durabile, trairi afective ascunse cu grija. Este perioada casatoriilor cu persoane in care exista o mare diferenta de varsta, un mariaj realizat la maturitate, o casatorie de interes care sa ne asigure un anumit statut social. De multe ori vom atrage un partener rece, banuitor, cu grija zilei de maine, adesea avar si incapabil de a comunica si cu o tendinta inascuta de timiditate.. Guvernatorul Descendentului este Saturn , plasat in casa III, o casa ca are legatura cu fratii, surorile, cunostintele apropiate , dezvoltarea intelectului analitic, un intelect ce poate fi iscoditor si inventiv dar si viclean si subtil, cum comunicam cu cei din jur. Influenta lui Saturn in acest domeniu din viata noastra va reusi sa aduca griji inutile, insecuritate legata de propriile opinii, de profunzimea cunoasterii personale, Este perioada in care ni se da posibilitatea sa ne concentram asupra unor lucruri noi, deschiderea orizonturilor intelectuale, dezvoltarea unor talente noi. Eforturile noastre vor fi facute in directia invatatutii, imbunatatirtii metodelor de a invata , de a preda dar si a modului de exprimare a ideilor.

 Saturn face o conjunctie destul de stransa cu casa IV fiind si in opozitie cu Uranus lipit de MC-cuspida casei X-o casa a carierei., inca o data este accentuata tensiunea din mediul familei, din cariera , iar cu Uranus pe mijlocul cerului, pot aparea schimbari bruste in viata socio-profesionala, este un timp al neprevazutului, apare starea de nerabdare, de revolta fata de conditiile de munca , de familie. Jupiter in Capricorn in casa VII este planeta mediatoare a opozitiei dintre Saturn si Uranus, este o planeta ce nu ne vorbeste de sansa ci de realizarea prin multa munca, rabdare, credinta , seriozitate.

Axa Taur- Scorpion interceptata  aduce complicatii in vietile afective mai ales acolo unde partenerii au fost folositi pentru atingerea scopurilor materiale, obsesia banilor, sexului, egoism, angoasa, un excesiv raport de dependenta cu tot ceea ce credem ca ne poate asigura, hrani nevoia de siguranta , nevoie rezultata dintr-o pierdere, din lipsuri. Simtul posesiunii devine patologic, viata noastra nu este prea confortabila in aceasta perioada tocmai din teama de a nu pierde tot ce posedam, fie bani, fie partener. Este necesar sa invatam sa ne transformam simtul posesiunii, sa invatam sa si oferim, sa incercam sa ne gasim siguranta in noi insine. Cu Marte si Venus in Scorpion interceptate, cresc sansele sa primim ajutor din exterior, apare o sustinere, o calauzire. O axa interceptata ne vorbeste de energii folosite eronat  si inconstient in trecut ce au provocat  necazuri noua dar si altora , acum este un timp de a repara aceste erori, de a capata incredere si siguranta in noi fara a mai manipula pe cei din jur, pe partener in atingerea scopurilor materiale.

 

Este o Luna Plina in Berbec, de foc , ce ne indeamna sa alegem bucuria si speranta ca atitudine de viata , sa renuntam  la tendinta de a-i comanda pe altii iar daca ceea facem este indeajuns de important si la nivelul nostru, sa continuam pe acest drum .Este foarte important sa ne folosin puterea mintii in a ne conduce pe noi si mai putin pe altii, Berbecul este primul semn ce este asociat cu noi incepututri , cu actiunea,  deci inclin sa cred ca poate fi un timp al spontaneitatii, al curiozitatii, al aventurii dar si al inocentii.

 

Desi aceasta Luna Plina pare sa balanseze vietile noastre intre realizare si pierdere, intre dragoste si durere , exista totusi in fiecare dintre noi o firimitura de “nevinovatie “ce ne poate oferi optimismul , bunatatea si dragostea de a trece peste orice esec si de a face saltul catre un nou inceputl

Succes!

 Adriana Tudosa

 

 

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.