LUNA NOUA IN BALANTA -29 SEPTEMBRIE 2008 ORA 11:12- LA RASCRUCE DE DRUMURI….

 astro_2gw_70_luna_noua_in_balanta5570221882.gif

 

Faza de Luna Noua este inceputul tuturor lucrurilor, este momentul cand samanta germineaza si iese din capsula , apar primele mladite verzi. Este viata in fundamentul ei ghidata doar de instinct, este un punct de inceput pentru toate actiunile.

In momentul de Luna Noua, Soarele si Luna sunt in conjunctie , sau in acelasi loc, deci in acelasi semn zodiacal.

Luna Noua este forma cea mai masculinizata  a energiei feminine a Lunii, fiind de fapt faza cea mai activa, primitiva si impulsiva.

Este un moment bun pentru a incepe noi proiecte, pentru a pune in miscare planurile facute, este bine sa plantezi orice care speri sa rodeasca.

Luna Noua este prima dintre puterile elementare ale fertilitatii si ingrijirii , reprezinta gestatia , primul pas spre nastere

.

Ascendentul momentului de Luna Noua este in Scorpion pa gradul 21:19, un ascendent de apa, fix ce ne va induce o mare energie cu tendinte de a incalca orice tabu  , abuzuri in orice domeniu, dar atentie , spriritul critic( acul scorpionului) si dorinta patrunderii esentei lucrurilor predispun la mari fluctuatii, la schimbari bruste de destin.

Guvernatorul ascendentului, Pluto in Sagetator este in aspect de careu cu Soarele in conjunctie cu Luna in Balanta-Luna Noua, pe casele II-X, bani-cariera , fiind semnalul unei nevoi de remodelare in aceste domenii din viata noastra asociata cu vointa puternica, intensitate a trairilor ,  tendinta pastrarii secretului asupra motivatiilor dorintelor reale ale noastre si o mare brutalitate fata de ceilalti dar si fata de noi. Urmeaza o perioada in care vom dori sa ne exprimam intr-o maniera extrema, sa ne transformam radical;, dar nu oricum, ci incercand sa eliminam tot ce nu ne mai este de folos, nu mai corespunde cu ceea ce ne dorim  in viata noastra. Impulsivitatea poate deschide destul de usor “usa” experientelor necunoscute, a intamplarilor misterioase , este un timp al luptei pentru putere. Atat femeile cat si barbatii  pot experimenta dificultati in relatii, putem vorbi aici de solicitari maxime in aceasta perioada , chiar brutalitate din ambele parti ceea ce poate avea ca efect despartirea, alungarea din viata noastra a persoanei pe care o iubim.

Auto-glorificarea este cantecul de fond al acestui moment de Luna Noua, ducand usor la probleme in relatii, in parteneriate .

Luna Noua cu Soarele si Luna in conjunctie pe gradul 6:33 Balanta in careu cu Pluto poate genera suficiente tensiuni, sensibilitate exploziva, nevoie de schimbare si de a incerca orice, este un timp al agitatiei emotionale  fiind necesara o mai mare flexibilitate si obiectivitate

Luna Noua plasata in casa X arata o orientate plina de ambitii, o gandire indreptata spre atingerea unor noi scopuri, o nevoie puternica de a realize ceva sau de a ne gasi locul in viata. . Soarele in Balanta aduce echinoctiul de toamna, moment in care ziua este egala cu noaptea, de aceea , putem spune ca urmeaza o perioada in care ne vom stradui sa obtinem acest echilibru in tot ceea ce vom face. Soarele fiind intr-un semn cardinal , masculin, apare  dorinta pentru multe activitati, in special lucruri noi, dar Balanta este si un semn de aer, ceea ce denota o minte activa concretizata in a privi problemele din ambele puncte de vedere, cantarind fiecare lucru de nenumarate ori putem totusi sa nu ajungem la nici o concluzie, la nici o hotarare.

Soarele in Balanta este in cadere , accentuand deficitul energetic si implicit o vointa slaba  dar in compensatie spiritul justitiar este cel care troneaza. Tot ce tine de mental, de fizic vor avea ca baza doua directii opuse , exact ca un pendul , este un dute vino intre spontaneitate si meditatie, abandon si marire, atac si recul in fata vietii.

Indecizia este factorul dominant al urmatoarelor zile, dificultatea de a alege intre doua idei, solutii, este un timp al compromisurilor si concesiilor, este un timp al implinirii prin schimbare, dar schimbarea este generate de altii.

Luna in Balanta accentueaza si ea indecizia intre interese diferite, pe de o parte vom fi critici, pe de alta parte vom cauta aprobarea si laudele celorlalti incercand sa ne alaturam lor si indepartandu-ne de cei carora le-am gasit lipsuri.

Este un timp al bilantului care poate da o orientare noua atat sentimentelor cat si domeniului in care muncim. Este un timp ce aduce neliniste , dorinta de a merge prin locuri necunoscute, cautand fie compania celorlalti fie izolarea. Prezenta Lunii Noi in casa X aspectata negativ de Pluto poate aduce dificultati in a face fata nevoilor existentei, instabilitate, toane, lene, ranchiuna, pasiuni acute ce pot conduce la antipatii profunde, tradari, dificultati in familie si cariera, probleme cu legea, este ca si cum am lupta impotriva propriilor interese. Conjunctia dintre Soare si Luna reprezinta o polarizare, o legatura intre valorile masculine, constiente cu cele feminine, instinctive. Antagonismul intre Foc si Apa arata ca nici una dintre ele nu o poate domina in mod natural pe cealalta, este un moment de grad “zero” destul de critic datorat aspectarii negative de Pluto si Jupiter.

 Jupiter in Capricorn nu  aduce prea multe zambete iar prin aspectul de careu cu Luna Noua nu poate decat sa ne faca destul de creduli, putem da crezare unor promisiuni sau propuneri neintemeiate , putem face din tantar armasar dovedind incapabilitate de a judeca realitatea intr-un mod calm si linistit. Conflictele ce pot aparea in aceasta perioada sunt generate chiar de noi, dezacordul familiar se amplifica mai ales acolo unde intalnim si interese materiale, comportamentul imatur poate naste destul de multe neplaceri, putem fi usor inselati de altii , deci atentie. Acest aspect de careu energizand casele X si II, starea de tensiune influenteaza cariera, locul in societate , banii, valorile personale. Se pot desface destul de usor contractile de munca,, asocieri nocive, sanctionarea unor erori, neglijente, deturnari de fonduri.; pot aparea si ocazii de afirmare dar care cer compromisuri delicate care  pot fi dezamagitoare in timp.

Chiar nu este cel mai bun timp de a renunta la ceva, ma refer aici la cariera, legaturi personale, casnicii deoarece chiar daca luna noua este asociata cu noi inceputuri , Mercur retrograd este cel care tulbura fondul acestor noi inceputuri, nu ca nu am putea incepe ceva nou, dar orice “ NOU ” ineput cu un Mercur retrograd pe cer se poate dovedi in timp o  alegere nu tocmai binefacatoare; este bine sa ganditi , sa reanalizati, sa meditati la ceea ce va doriti , iar,  dupa iesirea lui Mercur din mers aparent retrograd sa puneti in practica ceea ce vreti sa schimbati, fie ca este vorba de locul de munca, de o afacere, de o relatie.

 

Mercur retrograd in acest moment de Luna Noua  este in casa XI, o casa a prietenilor, a grupurilor, a viselor si sperantelor cerandu-ne o reevaluare a acestui domeniu  din viata noastra, , o redefinire a menirii personale, a felului in care vrem sa arate viitorul. Mercur retrograd in aceasta casa ne face sa ne gandim la ce am facut si ce nu am facut, in ce grupuri ne-am implicat sau la ce am renuntat, mai ales ne da sansa sa reparam anumite orientari gresite. In acelasi timp suntem pusi in situatia de a redefini sperantele, dorintele cele mai intime fiind ajutati si de Marte-  energia de a actiona  in conjunctie cu Mercur retrograd.

Optimismul, speranta , creativitatea , intuitia ne vin de la Mercur retrograd in aspect de trigon cu Nepun retrograd, atentie totusi, poate fi si un timp in care destul de greu putem sa stabilim niste limite clare, ferme in raport cu ceilalti. Suntem binecuvantati de  o minte deschisa spre spiritualitate dar si de  intuitia de a discerne ceea ce este adevarat, sanatos pentru fiecare dintre noi, pentru vietile noastre, este o sansa de a reexamina rolul nostru intr-o relatie si de a redefini  ce inseamna echilibru , egalitatea, armonia intre doua persoane, intre ceea ce dai si ceea ce primesti.

Balanta este guvernata de Venus care in acest moment de Luna Noua este in Scorpion , in cadere,  fiind accentuate de fapt toate calitatile negative ale acestui astru, este Venus cea ofensata, mofturoasa, plina de ifose , ce imprima pasiuni neanfranate, incapatanare exagerata dar si deziluzii , abandonuri, furtuni emotionale dramatice .

 

Opozitia care incepe sa se formeze intre Saturn in Fecioara in casa X si Uranus retrograd in Pesti in casa IV poate aduce grave prabusiri sociale, legaturi haotice, dezordonate fara a tine cont de calitatile celor implicati, este o lupta puternica intre  doua directii, trecut-viitor, stabilitate –schimbare, este o opozitie ce accentueaza mesajul Lunii Noi in  Balanta , nehotarare. Imprejurarile neasteptate sunt acelea care pot forta schimbarile fiind necesare eforturi grele pentru atingerea telurilor, ne inscriem fortat la un curs in care ni se preda despre evolutie dar o evolutie in care nu trebuie sa urmarim doar banii, conturile , valorile materiale in defavoarea dispozitiei mintii si sufletului.

 

Este o Luna Noua in Balanta  ale carei energii miraculoase ne invita sa reflectam asupra vietii noastre, asupra relatiilor  si vietii de familie incercand sa aducem echilibrul, armonia, adevarul   in toate.

Mult succes si folositi-va intuitia, este forta acestui moment de Luna Noua.

 

Adriana

 

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.