MERCUR RETROGRAD IN BALANTA -24 SEPTEMBRIE 2008 ORA 10 :17 –ORA ROMANIEI —– O SIMFONIE IN “RE- “MAJOR

 In 24 septembrie 2008 ora 10:17 , Mercur , acest astru “ sugubat’ intra in miscare aparent retrograda facand ca timp de 3 saptamani viata noastra sa fie asemenea unei lungimi de unda bruiata. Influenta lui Mercur retrograd o vom simti chiar mai devreme de 24 septembrie, dureaza trei saptamani miscarea lui aparent retrograda , adica pana pe 15 octombrie, dar efectele acestei miscari se termina pe 31 octombrie cand Mercur revine la gradul initial .

Miscarea retrograda a unei planete este descrisa ca o incetinire a vitezei de deplasare facand ca de aici de pe pamant miscarea planeiei sa fie vazuta ca o miscare aparent inapoi, de fapt nici o planeta nu merge inapoi, este doar o iluzie optica datorita micsorarii vitezei de deplasare; ganditi-va ca sunteti intr-un tren iar pe alta sina trece un tren cu o viteza mai mare, senzatia va fi ca trenul in care sunteti merge inapoi , dar este doar o iluzie optica.

In astrologie, o planeta retrograde simbolizeaza evenimente predestinate , evenimente pe care le putem controla foarte putin, chiar deloc.

Mercur este cea mai apropiata planeta de Soare dar si cea mai mica ca dimensiuni dintre cele 9 planete cunoscute pana acum, are nevoie de 88 zile pentru a inconjura Soarele dar, datorita perioadelor de retrogradare de 3 sau 4 ori pe an, aceasta planeta are nevoie de aproximativ un an pentru a face o rotire completa in jurul zodiacului.

 

Mitologia il prezinta pe Mercur( Hermes) drept fiul lui Zeus si al nimfei Maia, de mic era tare “ sugubat” , dornic sa umble , sa calatoreasca, nascoceste incaltamintea impletindu-si sandale de aur, in calatoriile lui intalneste broasca testoasa din a carei carapace face lira cantand atat de frumos povestea de dragoste dintre Zeus si mama lui Maia. Isi permite sa umble nepedepsit in toate cele trei nivele cosmice datorita caducelului-bagheta magica a preotilor  obtinuta prin negotul lirei; vinde lira lui Apolo in schimbul caducelului pe care nu-l mai lasa niciodata din mana .Fura cireada de animale a lui Apolo si le ascunde atat de bine dar se apara la fel de bine in fata lui Zeus  facandu-l chiar sa rada astfel incat va fi numit de catre Zeus patronul negotului, al inselatoriilor dar si cel care conduce sufletele in infern sau chiar le poate intoarce din drum. Legatura lui puternica cu sufletele mortilor se explica prin calitatile lui spirituale deosebite. Mercur este inventiv , indemanatic, indraznet in lucruri anevoiase , simt si inteligenta practica dar si o mare capacitate de patrundere si stapanire a stiintelor oculte.

Ca trasaturi pricipale ale lui Mercur putem vorbi de viclesug, inventivitate, stapanire a intunericului, interes pentru activitatile oamenilor, calauzire, patron al stiintelor dar si al cunoasterii stiintelor oculte. Acest zeu este personificarea gandirii si posesorul tuturor cunostintelor , in primul rand al celor secrete , el cunoaste totul si poate face totul ; construieste alfabetul, dezvolta muzica, astronomia, fizica, este bun in arta de a prezice  devenind patronul stiintelor oculte.

Mercur retrograd este o perioada naturala din viata noastra exact ca si anotimpurile , aduce energii necesare regandirii, revizuirii , reexaminarii vietii noastre. Poate fi privita aceasta miscare a lui mercur si ca un factor de corectie care pus in fata anumitor evenimente din viata noastra poate limita si preveni o serie de erori grave. Este un moment bun pentru revizuirea si actualizarea anumitor proceduri, liste de corespondenta deoarece in timpul miscarii de retrogradare  vom avea tendinta de a ne intoarce in trecut, de a analiza trecutul cu bune cu rele, de a dezvolta ideile bune si de a corecta erorile.

Mercur retrograd poate fi privit cel mai adesea ca un timp de pauza , oprire si revizuire , reconsiderare anumite evenimente din trecut, reanalizarea si corectasrea greselilor trecutului .Nu este cel mai bun timp sa cumparati aparatura electronica, calculatoare, sa cumperi o casa, o masina , o motocicleta, o barca, sa te muti, sa incepi o alta munca, sa semnezi documente, chiar si casatoria poate fi pusa sub semnul intrebarii .

Mercur guverneaza toate mijloacele de transport , de comunicare, deci este un timp in care apare posibilitatea unor dificultati in aceste directii: blocaje in trafic,intarzieri sau chiar anulari ale unor curse aeriene, surprize neasteptate si neplacute in calatorii, pierderea bagajelor, defectiuni ale masinilor de transport, defectiuni si caderi ale retelelor de calculatoare , linii telefonice taiate, cablurile electrice  afectate . Nu este cel mai bun timp sa cumperi un calculator sau sa instalezi un soft nou deoarece este foarte probabil ca acestea sa nu functioneze sau in timp sa descoperi anumite defecte.

 

Modul de gandire ordonat poate deveni in aceasta perioada destul de confuz, planeta retrograda este din multe puncte de vedere anarhica, chiar si psihic , ea impiedica energia proprie sa se armonizeze cu intregul aducand individualism si obsesie, dezvolta o atitudine introvertita , aduce suficiente blocaje in relatii din dorinta de a domina partenerii mai ales la nivel psihic , dificultati in intelegerea propriilor limite gasind mereu explicatii pentru diverse comportamente dar aceste explicatii adesea se bazeaza pe experiente traite care nu au nici o legatura cu cele actuale. .

Mercur retrograd dezvolta atat de bine lipsa de intelegere in relatii aducand dificultati in a-I asculta pe ceilalti  si pe partener, dezvolta obsesia inselaciunii dar si teama de a nu fi prost inteles. Este un timp in care ascutarea si cu “inima” a unui partener  poate rezolva senzatia de neinteles , teama de a nu fi inselat.

In sens pozitiv , Mercur retrograde este un timp minunat de finalizare a proiectelor , poate aduce “picatura : care sa completeze un proiect tinut undeva intr-un sertar si pe care nu erai hotarat daca sa-i dai “viata”, este un timp in care minciunile, inselatoriile pot iesi la lumina , este un timp in care poti  explora profundele perceptii personale .

Este bine sa stim ca infuenta lui Mercur retrograde asupra noastra difera , pot fi persoane care nu sunt afectate deloc ba dimpotriva sunt ajutate , la altele,  influenta poate fi destul de evidenta, asta in functie de harta natala a fiecaruia , de aspectele lui Mercur retrograde cu planetele natale.. Cel mai bun mod de acompaniere a lui Mercur retrograde este abordarea unei atitudini pozitive si o incetinire a ritmului asociat cu o atentie marita ; acolo unde lucrurile nu sunt clare intrebati , nu va grabiti sa luati decizii, repetati raspunsul dat unei persoane daca simtiti ca nu ati fost inteles, astfel se pot evita necazurile . Cu Mercur retrograd “ORICE VIS TINUT UNDEVA INTR-UN SERTAR POATE DEVENI REALITATE”, este un timp al cercetarii, sa adunam informatii, sa citim carti, sa incercam sa facem o nota a trecutului cu bune cu rele din care sa invatam cate ceva; orice lectura, meditatie poate aduce mult mai usor acea intelegere asupra provocarilor din viata noastra iar acest lucru apare din imensa intuitie de care putem da dovada in aceasta perioada. Folositi-va intuitia in a recorecta si reaseza viata voastra. Deasemenea , visele pot oferi suficiente informatii, important este sa fim atenti si sa  le folosim mesajele.

Este un timp in care este bine sa fim deschisi la reconsiderarea deciziilor, ideilor, relatiilor din trecut  care au fost gandite ca si terminate.

Continuarea acestui articol o voi posta peste cateva zile, inca mai lucrez la harta momentului intrarii lui Mercur in mers aparent retrograd.

Ganditi pozitiv si folositi-va intuitia.

Adriana

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.